Jennifer Aniston, Beyonce och Robyn

2000 vs 2020 – kändisarna nu och då

Hur såg Jennifer Aniston, Jennifer Lopez och Beyoncé ut när det begav sig, det vill säga år 2000? Vi vet! Kolla in listan över kändisarna som var lika stora för två decennier sedan, och frossa i bilder på dem nu och då.
Kvinnorna som tjänar mest i Hollywood
Slå på ljud

Att göra sig ett namn i nöjesindustrin är en bedrift i sig. Att sedan hålla sig aktuell i över 20 år är riktigt strongt. Här har vi plockat fram bilder på några av de allra största, som varit med sedan 2000, och jämfört med hur vi känner dem i dag. Kliv ombord för en härligt nostalgisk resa med tidsmaskinen!

Beyoncé

beyonce

Beyoncé Knowles som 18-åring och medlem av Destiny’s Child till vänster, och 38-årig solodrottning till höger.

I slutet på 1990-talet slog Beyoncé Knowles igenom med tjejgruppen Destiny’s Child. De hade massiva hits med Say My Name, Bootylicious och No No No. Tre år efter att den vänstra bilden togs, år 2003, kom Beyoncés solodebut Crazy In Love. Sedan dess har det inte varit någon hejd på hennes framgångar.  I höstas gav Beyoncé liv åt lejoninnan Nala i Disneys nyinspelning av Lejonkungen och vart än Bey syns här näst kommer hon att göra stor succé, som alltid.

Jennifer Aniston

jennifer aniston

Älskade Vänner-skådespelerskan Jennifer Aniston, 31 vs 51 år.

Mellan åren 1994 och 2004 var Jennifer Aniston allas våran Rachel Green i Vänner. På bilden till vänster bär hon frisyren ”The Rachel”s om blev ett signum för henne under tidiga 2000-talet. Till höger har skådespelerskan fortfarande den karaktäristiska hårfärgen och går precis som de andra Vänner-stjärnorna och väntar på att inspelningen av ett specialavsnitt ska ske.

Robyn

robyn

Robyn Carlsson slog igenom ung, till vänster är hon 20 år, till höger 40.

Från tonårsidol till skivbolagsägare och megastjärna – Robyn är i dag en av våra största svenska musikexporter. Med låtar som Call Your Girlfriend, Hang With Me och Electric har hon fått oss att dansa i över två decennier. När den ansedda musiktidningen Rolling Stone skulle utse 2010-talets bästa låt kom Robyns hit Dancing on my own etta med motiveringen ”En relaterbar hit om att vara hjärtekrossad på klubben”. Vi kan alltså konstatera att hon hållit stilen i alla år!

Josephine Bornebusch

josephine bournebusch

Josephine Bournebusch som 18-åring till vänster, aktuell i tv-serien Hotel Seger. Till höger 38 år och del av Solsidan-gänget.

I dag förknippas Josephine Bournebusch starkt med sin karaktär Mickan i tv-serien Solsidan. Vad alla nya fans kanske inte vet är att hon var stor redan för 20 år sedan med roller i Hotel Seger, Rederiet, Järngänget, Hundtricket och Vingar av glas. Nu för tiden kan Josephine också titulera sig författare och regissör.

Angelina Jolie

angelina jolie

Hollywoodstjärnan Angelina Jolie 24 vs 44 år gammal.

Angelina Jolie har genom åren byggt sig en bred karriär med roller i så väl Disneyfilmer som action och drama. I början på 2000-talet var hon högaktuell med rollen som Lara Croft i Tomb Raider. Förutom filmerna har Jolie skapat rubriker med sitt privatliv, inte minst äktenskapet med ex-maken Brad Pitt. I dag är hon även producent och har bland annat skapat en serie för BBC som ska sprida kunskap bland barn om källkritik och fake news.

Scarlett Johansson

scarlett johansson

En 15-årig Scarlett Johansson till vänster. Till höger har hon hunnit bli 35 år.

När bilden till vänster togs var Scarlett Johansson en stigande stjärna – och som hon har stigit! Med roller i Captain Marvel, Iron Man, The Avengers och Captain America har Scarlett Johansson gjort sig känd som en riktig actionhjälte. 

Mia Skäringer

mia skäringer

Mia Skäringer som 20-årig programledare till vänster, och 43-årig skådespelare till höger.

Detta är en liten specialare. År 1996 var No More Fucks To Give-stjärnan Mia Skäringer programledare för Sanning och konsekvens på ZTV, och en bild från den tiden är bara för bra för att avstå. Det är alltså 24 år mellan dessa två fototillfällen, låt gå!

Jennifer Lopez

jennifer lopez

Jennifer Lopez bär upp en vågad Versace-kreation med 20 års mellanrum.

Året är 2000 och Jennifer Lopez bär sin nu mer ikoniska gröna Versace-klänning till vänster. Till höger kör hon favorit i repris, 20 år senare. Hon har själv förklarat den känslan så här:

– Andra gången jag bar den var så speciellt och stärkande. 20 år hade passerat och att som kvinna veta att du kan ta på dig samma klänning 20 år senare – det känns. Det är liksom ”Vet du vad, livet är inte slut vid 20!”.

Foto: TT

LÄS MER:

Kändisarna som är lika gamla – de föddes samma år

9 kändisar som verkligen liknar sina syskon

13 kändispar som gift sig i hemlighet