Artikeln innehåller reklamlänkar
16 böcker du måste läsa i sommar

16 böcker du måste läsa i sommar

Har du svårt att bestämma vilka böcker du ska ta med på semestern? Oavsett om du gillar romantik, vänskap, deckare eller självbiografier har vi listat boktips som passar perfekt i solstolen!

Böcker om vänskap


1. Hatar alla utom dig (länk till Apprl)
2. Dagen du förstörde allt (länk till Apprl)
3. Sedan du försvann (länk till Apprl)
4. Disa (länk till Apprl)

Hatar alla utom dig
Författare: Allison Raskin och Gaby Dunn.

Ava och Gen har alltid varit bästa vänner, men när tjejerna börjar på college i varsin del av landet blir det allt svårare att hålla kontakten. Speciellt när deras upplevelser blir väldigt olika.

Dagen du förstörde allt
Författare: Linnea Dahlgren.

Melanie och Kassandra har alltid hållit ihop, men en dag förändras allt. Melanie får ett samtal om att Kassandra har tagit livet av sig. Det kommer som ett knytslag i magen och hon kan inte förstå hur hon ska klara sig utan henne.

Sedan du försvann
Författare: Morgan Matson.

Plötsligt försvinner Emilys bästa vän Sloan. Det enda hon lämnar kvar är en vågad att göra-lista. Kan uppdragen hjälpa henne att hitta sin bästis?

Disa
Författare: Denise Rudberg.

Disa, Simone och Mercedes har varit vänner i flera år och kallar sig för Stockholm Queens. Disa har fått ett nytt jobb på en reklambyrå, men det är inte lika glamoröst som det låter. Plötsligt dyker Theo upp och allt blir bara förvirrande. Kommer deras vänskap att bestå när livet rasar?

Böcker som peppar dig


1. Så lärde jag mig att älska min kropp (länk till Apprl)
2. Ibland mår jag inte så bra (länk till Apprl)
3. Jag är inte perfekt tyvärr (länk till Apprl)
4. Jag är Nellie (länk till Apprl)

Så lärde jag mig att älska min kropp
Författare: Linda-Marie Nilsson.

Linda-Marie hatade sin kropp tills hon bestämde sig för att sluta göra det. Hon har skrivit ner sina egna erfarenheter och samlat alla konkreta tips till att älska sin kropp i den här självhjälpsboken!

Ibland mår jag inte så bra
Författare: Therese Lindgren.

Therese Lindgren går till botten med sitt sökande om varför hon ibland inte mår bra. Hon delar även med sig av sina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa och blandar fakta och konkreta tips.

Jag är inte perfekt tyvärr
Författare: Michaela Forni.

Boken beskriver hur krav, perfektionism och sociala medier påverkar unga kvinnor i dagens samhälle. Michaela Forni har samlat sina personliga erfarenheter av ångest, oro och höga krav.

Jag är Nellie
Författare: Nellie Berntsson.

Under tonåren har Nellie Berntsson haft dåligt självförtroende och behövt byta skola tre gånger. Nu skriver hon om den jobbiga tiden och hur hon hittade sin inre styrka.

Böcker om kärlek


1. Den ökända historien om Frankie Landau-Banks (länk till Apprl)
2. Till alla killar jag har gillat (länk till Apprl)
3. Mitt (inte så) perfekta liv (länk till Apprl)
4. Allt och lite till (länk till Apprl)

Den ökända historien om Frankie Landau-Banks
Författare: E. Lockhart.

Efter sommaren blir Frankie Landau-Banks tillsammans med Matthew Livingston, men hon upptäcker att han är full av hemligheter. Han har ett hemligt sällskap där bara killar är välkomna. Frankie vägrar att nedvärderas pågrund av sitt kön och gör allt för att bevisa att hon är smartare än killarna.

Till alla killar jag har gillat
Författare: Jenny Han.

16-åriga Laura Jean har sparat alla kärleksbrev hon någonsin har skrivit. De var i tryggt förvar tills de en dag blir postade. Alla får reda på hur hon kände och det värsta är att en av killarna är hennes storasysters ex.

Mitt (inte så) perfekta liv
Författare: Sophie Kinsella.

Enligt Instagram lever Kate Brenner det perfekta livet. Hon har en egen lägenhet, en karriär inom PR och hittar på dagliga äventyr. Det är långt ifrån sanningen, men hon lyckas ändå upprätthålla fasaden… tills hon får sparken och tvingas flytta tillbaka till sina föräldrar.

Allt och lite till
Författare: Sarah Dessen.

Emaline har den perfekta pojkvännen – Luke är snäll, pålitlig och snygg. Trots det börjar hon ifrågasätta allt. Vill hon verkligen stanna kvar i den lilla småstaden Colby eller vill hon få ut mer av livet? När New York-bon Theo dyker upp ställs hon inför ett minst sagt tufft val.

Böcker om mysterier och mord


1. Störst av allt (länk till Apprl)
2. Flickan på hotellet (länk till Apprl)
3. Bakom din rygg (länk till Apprl)
4. En av oss ljuger (länk till Apprl)

Störst av allt
Författare: Malin Persson Giolito.

Ett brott begås i ett av klassrummen på Djursholms allmänna gymnasium. Nio månader senare ställs 18-åriga Maja inför rätta. Men är det verkligen hon som har begått brottet?

Flickan på hotellet
Författare: Katarina Wennstam.

En 17-årig flicka har blivit mördad på ett hotellrum i Stockholm. När 16-åriga Alexandra Skarp får höra nyheten bestämmer hon sig för att lösa mordgåtan tillsammans med sina bästa vänner.

Bakom din rygg
Författare: Sofie Sarenbrant.

Jenny jobbar som frisör på den hetaste salongen i staden. När den nya kollegan Angelica får mer uppmärksamhet av ägaren Stefano blir hon avundsjuk. Samtidigt blir en av salongens kunder mördad och det dröjer inte lång tid innan nästa mord sker, men sanningen avslöjas inte förrän det är för sent.

En av oss ljuger
Författare: Karen M. McManus.

På Bayview High får fem elever kvarsittning, men bara fyra av de kommer ut levande. Frågan är bara – vem av dem ljuger?

Läs mer!
12 böcker du kommer att vilja läsa i sommar
Biofilmerna som har premiär sommaren 2018
Test: Hur kommer din sommar att bli?

Av: Mina Gilbertsson

Foto: Adlibris