Skam-scener-aldrig-glomma

15 scener i Skam vi aldrig kommer att glömma

Saknar du också Skam? FRIDA har listat 15 stunder i Skam vi kommer ha med oss för alltid.

Varning för spoilers! Scenerna är från alla fyra säsonger.

1. H eller Hei

I den första säsongen råkar Eva skriva H istället för Hei till Noora. Vilket slutar med att de bir vänner. Tänk vad en liten bokstav kan göra.

H

2. Bråket

När det kommer fram att Eva kysst Penetrator-Chris utbryter drama på skolgården.

3. Noora står upp för Vilde

Vi kommer aldrig glömma scenen när Noora står upp för Vilde. ”Fick du aldrig beröm för dina teckningar?”

Noora-star-upp-vilde

4. Evas beslut

Även om Eva och Jonas definitivt tycker om varandra så tar Eva beslutet att hon behöver vara själv för att reda på vem hon är.

Eva-ensam

5. Kyssen på bron

Noora vill inte erkänna att hon gillar William men ger tillslut upp och de kysser varandra på bron. Den kyssen kommer vi aldrig glömma!

William-Noora

6. Sana säger sanningen

Efter att William slagit en kille med en flaska i huvudet så tvekar Noora på sina känslor. Sana säger då åt Noora att hon istället för att döma honom borde försöka förstå honom och därefter bestämma sig hur hon vill göra.

Sana-Noora

7. Noora vs Nikolai

I den andra säsongen tar Williams bror Nikolai nakenbilder på Noora. Men det vi alla kommer minnas är när Noora träffar honom på baren och äger honom totalt.

Noora-nikolai

8. Eskild

I den tredje säsongen pratar Isak och Eskild om homosexualitet. Där Eskild säger till Isak och förklarar att han ska vara väldigt försiktig med vad han säger.

Eskild

9. Isak och Jonas.

Ingen kommer nog någonsin att glömma scenen när Isak kommer ut för Jonas. En scen som inspirerat och fått många att våga göra samma sak.

Isak-Jonas

10. O helga natt-scenen

En av de absolut bästa scenerna i hela Skam är O helga natt-scenen där Isak är i kyrkan och får ett sms från Even. Därefter ser han tillbaka på deras tid tillsammans och drar iväg för att hitta honom.

Ohelganatt

11. Sana och hennes mamma.

Under säsong fyra fick vi flera gånger se Sana ha fina och öppna samtal med sin mamma. Ingen kommer nog glömma när hon rätt ut säger att hon gillar Yousef.

Sana-mamma

12. Los losers

En av de bästa scenerna i hela säsong fyra var definitivt när tjejerna kommer i Los loser-bilen och hämtar Sana från Pepsi max-gänget.

Los-loser

13. Tillitstest

En av de stora frågorna under Sanas säsong var hur det skulle gå för henne och Yousef. I det nästa sista avsnittet fick vi äntligen se dem tillsammans och en av de bästa delarna var när de gjorde ett tillitstest och Sana skulle lita på att Yousef inte skulle sätta på duschen om hon stod där.

Sana-Yousef

14. Evas födelsedag

I början av den första säsongen hade Eva inte hade så många vänner tills hon träffade resten av gänget. I den fjärde säsongen firade de Evas 18-årsdag och på plats var massa vänner. Så fint också att se alla samlas och vara vänner!

Eva-fd

15. Vilde och Chris vänskap

I det allra sista avsnittet får vi se Chris ta mod till sig för att prata med Vilde. Chris visar vilken fantastisk vän hon är vilket hon också får höra av Vilde. Den här scenen är så fin och visar verkligen hur äkta vänskap ska vara.

Chris-Vilde

Läs mer:
Skam tog hem två priser på Gullruten 2017
Josefine Pettersen: ”Det här avskyr jag med Skam-Noora”
Nu får Skam en amerikansk remake – Shame

Foto: NRK, SVT