15 saker som bara händer i Riverdale (men ingen annanstans)

15 saker som bara händer i Riverdale (men ingen annanstans)

Älskar du Riverdale, men har svårt att tro att någonting skulle hända på riktigt? Vi har listat 15 saker som bara händer i Riverdale och ingen annanstans!

1. Staden har EN polis som tvingas lösa alla brott

Riverdale har EN polisstation med EN polis, Sheriff Keller, som tvingas lösa alla brott… Ganska orimligt om det hela tiden begås brott i staden.

2. Cheryl bränner ner sitt hus

Alla kan nog känna igen känslan om att behöva en nystart, men att bränna ner sitt hus är lite väl drastiskt – även för Riverdale.

3. Jason och Polly blir kära och får barn

Det visar sig att Jason Blossom och Polly Cooper är sysslingar. Paret blir kära och får tvillingar.

4. Ingen av karaktärerna är speciellt vanliga

Kan du nämna någon karaktär som är ganska vanlig? Utan ett mörker eller utan svåra problem? Nej, inte vi heller.

5. Clifford Blossom mördar sin egna son

Det var såklart skönt att få veta vem som mördade Jason Blossom, men att en pappa mördar sin egen son är ju inte allt för vanligt.

6. Jason och Cheryls förhållande

Cheryl Blossom kallar sin döda bror, Jason, för sin själsfrände och att hon är hans rödhåriga änka. Ett konstigt uttalade för en syskonrelation, även om hon älskar honom villkorslöst.

7. Ms. Grundy har en romans med sin elev

Ms. Grundy byter identitet, flyttar till Riverdale och börjar arbeta som musiklärare. Allt för att fly från sin alkoholiserade ex-pojkvän. I Riverdale träffar hon Archie som hon inleder en het romans med. Det hade inte varit något konstigt med det – om han inte hade varit hennes minderåriga elev.

8. Bettys mörker

Vi har fått se att Betty har ett mörkt alter-ego som hon släpper fram när hon behöver, men att gå så långt är det inte många som gör.

9. Tonåringarna löser alla brott

Även om det finns en polis i staden är det nästan alltid Betty, Jughead, Archie och Veronica som löser alla brott – oavsett hur farligt eller läskigt det är.

10. Alice litar på Chic från första början

Alice Cooper är en väldigt skeptisk person och gillar att undersöka allt och alla – förutom hennes son Chic. Hon litar på honom från första början och går emot sin egna dotter för att skydda honom. Trots att det faktiskt inte finns några bevis på att han är hennes biologiska son.

11. Att ingen annan misstänker Hiram Lodge

Hiram Lodge har suttit i fängelse för sina kriminella handlingar, men det är ändå ingen som håller ett extra öga på honom. Det är Archie och Jughead som börjar tvivla på att han gör saker lagligt.

12. Alice Cooper och FP Jones återupptar relationen när deras barn är tillsammans

Det är tydligt att Alice Cooper och FP Jones har ett förflutet och att det hände någonting mellan dem när Alice var med i Southside serpents. Men att återuppta det nu när deras barn är tillsammans skulle nog inte hända i någon annan tv-serie.

13. Att Jughead blev hemlös ett tag

Jughead är fortfarande minderårig och hans föräldrars ansvar. Kan han inte bo hos sin pappa måste han flytta till sin mamma och lillasyster i Toledo. Om inte det skulle fungera skulle han ha blivit omhändertagen av socialtjänsten, vilket betyder att han aldrig skulle kunna vara hemlös förrän han är myndig.

14. Att Clifford Blossom har en tvillingbror som ingen vet om

Claudius Blossom introducerades i mitten av andra säsongen som tvillingbror till döde Clifford Blossom. Däremot visste inte ens Cheryl Blossom om att hennes pappa hade en tvillingbror förrän i det avsnittet. Bara Nana Rose och Penelope Blossom verkade känna till hans existens.

15. Familjen Andrews hund Vegas syns aldrig

Familjen Andrews har en labrador, Vegas, som sällan får vara med i tv-serien. Även om han inte har en stor roll borde han väl vara med i bakgrunden lite oftare?

Läs mer!
10 tecken på att du är beroende av Riverdale
Åtta saker vi hoppas kommer hända i Riverdale säsong 3
Riverdale säsong 3: premiärdatum, skådespelare, trailers – allt du behöver veta

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL