Lily Collins

15 saker du nog inte visste om coola Lily Collins

Emily in Paris-stjärnan Lily Collins är inte bara skådis – hon har hunnit med sjukt mycket andra coola grejer också. Här är 15 saker du kanske inte visste om henne?

31-åriga Lily Collins är som sagt högaktuell i serien Emily in Paris, och kanske är det många som nyligen fått upp ögonen för henne. Men faktum är att hon har ett både långt och oerhört imponerande CV.

Därför pratar alla om Emily in Paris
Slå på ljud

Vem är Lily Collins?

1. Hon slog igenom 2009 i filmen The Blind Side, där hon spelade mot Sandra Bullock.

2. Förutom rollen som Emily har hon också gjort stora roller i exempelvis BBC:s Les Miserables och spelat massmördaren Ted Bundys flickvän i filmen om hans liv från 2019.

3. Hon är dotter till den kände sångaren Phil Collins och Jill Tavelman och föddes i England, men flyttade till L.A tillsammans med sin mamma när föräldrarna skilde sig då hon var fem.

Lily Collins med sina föräldrar 2009.

Lily Collins med sina föräldrar 2009.

4. Hennes pappa har bland annat skrivit låten You’ll be in my Heart tillägnad henne.

5. Lily och hennes pappa har dock haft en lite strulig relation under hennes uppväxt, då han inte varit så närvarande som hon behövt. Men sin mamma står hon nära; hon är hennes allra bästa vän.

6. Inte helt otippat har hon därför musiken i blodet. Hon sjunger faktiskt så pass bra att hon har sjungit in soundtrack till exempelvis Mirror Mirror, en remake på Snövit, där hon även spelade huvudrollen 2012.

7. 2016 nominerades hon till en Golden Globe för sin roll i filmen Rules don’t apply.

8. Hon har studerat journalistik och har skrivit för såväl brittiska Elle som Seventeen, Teen Vogue och Los Angeles Times.

9. Hon jobbar också som modell och är bland annat ansiktet utåt för Lancôme.

10. Inte nog med det. Hon har också hunnit med att arbeta som tv-presentatör och programledare och täckte bland annat presidentvalet 2008 för Nickelodeons räkning.

11. Bland hennes ex finns bland annat kända namn som Nick Jonas, Chris Evans och Zac Efron.

https://www.instagram.com/p/CFkMyNVpOcI/

12. Hennes nuvarande pojkvän är Charlie McDowell, 37, amerikansk regissör och manusförfattare. Paret förlovade sig så sent som i september. De har bara varit ett par i ungefär ett år, men Lily har sagt att det var kärlek vid första ögonkastet och att hon visste direkt att hon ville gifta sig med honom.

13. Hon har också skrivit en bok om sitt liv. 2017 släpptes boken Unfiltred: No Regrets, No Shame, Just me. I boken berättar hon bland annat om dramatiska händelser inom familjen och den tuffa kampen kamp mot anorexia och ortorexi i 20-årsåldern. Sedan många år tillbaka räknar hon sig dock som frisk och säger att hon nu förknippar hälsa med att känna sig stark och att älska sin kropp.

14. Hon älskar också själv att läsa, gärna Jane Austen och Harry Potter, som hon är ett stort fan av.

15. Lily har själv haft mycket att säga till om i Emily in Paris. Bland annat har hon själv valt ut många av kläderna hon bär, eftersom stjärnstylisten Patricia Fields litade så pass mycket på hennes omdöme. Och framförallt, har hon för första gången haft rollen som medproducent.

Källa: What’s On TV, Nicki Swift

LÄS MER:

Emily in Paris – klyschorna som inte stämmer (och de som gör det)

21 nya filmer och serier som är baserade på verkliga händelser