twilight

15 saker du inte visste om Twilight-filmerna

Några filmer som går att se om och om igen är Twilight. Har du koll på alla detaljer i filmen? Här är 15 saker du inte visste om filmerna.

1. Övade kärlekscen
Robert Pattinson och Kristen Stewart fick provspela för rollerna som Edward och Bella genom att de fick de flyga till regissören Catherine Hardwicks hem för att öva en kärleksscen på henne säng.

2. Spelade piano

Robert Pattinson spelade faktiskt piano på riktigt till låten Bellas lullaby.

3. Visste inget om Twilight

När Robert Pattinson sökte för rollen som Edward så visste han ingenting om Twilight. Han sökte bara för att han gillade Kristen i filmen Into the wild.

4. Blont hår

Det tog hela 36 timmar att färga Nikki Reeds (Rosalie) naturligt bruna hår blont. I den andra filmen fick hon använda en peruk då hennes hår var så förstört av blekningen.

5. Stephanie Meyer syns i filmerna
Stephanie Meyer som skrivit Twilight är faktiskt med i två scener. När Bella och hennes pappa äter lunch i den första filmen så sitter Stephanie vid disken i cafet och hon är även en av bröllopsgästerna under Bella och Edwards bröllop.

6. Isolerad

Robert Pattinson pratade inte med någon några veckor innan de började filma då han ville känna hur ensam Edward kände sig.

7. Samma låt

När Edward och Bella gifter sig och säger sina löften så spelas låten Flightless Bird, American Mouth, vilket är exakt samma låt som de dansade till under balen i den första filmen.

8. Skapa teamkänsla

Alla skådespelarna som ingick i varg-gruppen fick åka på läger tillsammans innan de började filma så att de skulle känna ett band till varandra.

9. Tio olika skådespelare

Under tiden som Renesmee växer upp så är det tio olika skådespelare som spelar henne!

10. Köpte bilen

Bilen som Bella fick av sin pappa när hon flyttade till Forks köpte faktiskt Kristen Stewart på riktigt senare.

11. Föralltid

Innan Jacob kysser Bella i New Moon så säger han väldigt tyst ”Kwop kilawtley” vilket betyder ”stanna med mig för alltid” på quileute.

12. Linser

Kristen Stewart hade linser i alla filmerna då hennes gröna ögon inte passade eftersom Bella hade bruna ögon i boken.

13. Gå upp i vikt
Taylor Lautner behövde gå upp nästan 14 kilo för sin roll som Jacob i New Moon och Eclipse.

14. Sista scenen blev första scenen

Den allra första scenen som spelades in var när Bella är i balettstudion med James, alltså den sista scenen i första filmen. Anledningen ska ha varit att regissören Catherine Hardwick bestämde sig för att göra den svåraste scenen först.

15. 48 dagar

Det tog bara 48 dagar, alltså en och en halv månad, att spela in den första Twilight-filmen.

Läs mer:
Renesmee från Twilight har vuxit upp (och såhär ser hon ut idag)!
Nu kan åldersgränserna på bio ändras (omg!)
Det kan bli en till Twilight-film (OMG!)

Foto: IBL