Tv-serier-skrack

15 läskiga tv-serier att se på Halloween

Äntligen Halloween! Äntligen skräck! Börja peppa redan nu med de läskigaste tv-serierna från året som gått.

För de lite mer härdade skräckkonsumenterna räcker det inte med en eller två ”sjukt läskiga filmer” som kompisarna valt på Halloween. Nä, vi vill ha riktigt mörker. Helst ska det pågå ett bra tag också.

Som tur är bjuder 2018 på ruggigt många tv-serier i skräckens tecken. Frida har rotat fram de allra bästa – resultatet ser du i listan nedan, utan inbördes ordning.

 

1. A Discovery of Witches (HBO)

Av en slump hittar häxan Diana en bok med trollformler som magiska varelser letat efter sedan begynnelsen. Tillsammans med vampyren Matthew försöker de lösa bokens hemlighet, men kan hon verkligen lita på honom?

Se trailern.

2. American Horror Story: Apocalypse  

I skräckseriens åttonde säsong kolliderar berättelserna från Murder House och Coven i en postapokalyptisk framtid. Kanske är världen nu redo för en ny ordning där häxor och andra övernaturliga väsen härskar istället för människor.

Se trailern.

3. Castle Rock (HBO)

Bill Skarsgårds karaktär The Kid i Castle Rock befinner sig bakom galler i en fängelsecell.

I den fiktiva staden Castle Rock möts karaktärerna från skräckmästaren Stephen Kings universum i nya, alternativa berättelser. Extra kul med Bill Skarsgård på rollistan!

Se trailern.

4. Castlevania (Netflix) 

Den amerikanska animen Castlevania, baserad på tv-spelet med samma namn, blev en superhit när den släpptes förra året. I säsong två fortsätter Trevor Belmonts kamp mot Draculas mörka arméer och ja – det är fortfarande lika blodigt.

Se trailern.

5. Channel Zero: Dream Door 

Channel Zero har kallats för den läskigaste tv-serien någonsin och nu är den tillbaka med en fjärde säsong. Säsongerna kretsar kring välkända vandringssägner och den här gången är det mardrömmarnas värld som utforskas. Premiär 26:e oktober.

Se trailern.

6. Chilling adventures of Sabrina (Netflix)

Tonårshäxan Sabrina fyller 16 år och precis som alla andra häxor måste hon då göra sitt livs största val. Ska hon välja livet som häxa eller det som människa? Premiär 26:e oktober.

Se trailern.

7. Ghoul (Netflix) 

Radhika Apte spelar förhörsledaren Nida i tv-serien Ghoul. Här håller hon i ett vapen.

När en ny fånge anländer till det indiska militärfängelset får den unga Nida uppdraget att förhöra honom. Vad hon inte vet är att förhören ska förvandlas till en kamp på liv och död. Från skaparna av Insidious och fjolårets succé Get Out.

Se trailern.

8. Killing Eve (HBO) 

Torpeden Villanelle gäckar FBI med det ena brutala mordet efter det andra, men bakom den stenhårda fasaden döljer sig en farlig hemlighet. Kan agenten Eve sätta dit henne utan att själv dö på kuppen? Med Kim Bodnia från Bron.

Se trailern.

9. Sharp Objects (HBO) 

Den alkoholiserade journalisten Camille skickas tillbaka till sin hemstad efter att en flicka försvunnit under märkliga omständigheter. Fallet drar ner Camille i en mörk spiral och kopplingen till hennes eget liv blir snart blir smärtsamt tydlig.

Se trailern.

10. Svartsjön (Viaplay) 

I seriens andra säsong kastas vi tillbaka i tiden före resan till Svartsjön. Johan, som hamnat i ett djupt missbruk, lägger in sig på ett behandlingshem för att reda ut sina problem. Det är här han träffar Isabelle, men också Minnie.

Se trailern.

11. Maniac (Netflix)

Skådespelerskan Emma Stone ligger i en stol i Netflix-serien Maniac.

Främlingarna Annie och Owen möts när de ställer upp som försökspersoner i en läkemedelsstudie. Läkarna försäkrar dem att deltagandet är helt riskfritt, vilket är en sanning med rejäl modifikation. Med Emma Stone.

Se trailern.

12. The Alienist (Netflix) 

En mördare som ger sig på manliga prostituerade sprider skräck på New Yorks gator i slutet av 1800-talet. Psykologen Laszlo Kreizler anlitas av polisen för att hitta den skyldige, men hans teknik är minst sagt kontroversiell.

Se trailern.

13. The Haunting of Hill House (Netflix)

Hill House, det mest hemsökta huset i USA, visar sig från sin allra värsta sida när en familj med fem barn flyttar in. Huset ska komma att prägla deras liv och det enda sättet för syskonen att möta sina demoner är att återvända till Hill House i vuxen ålder. 

Se trailern.

14. The Rain (Netflix)

Skådespelarna i Neflix-serien The Rain i skogen.

När planeten plötsligt drabbas av en dödlig virussmitta söker syskonen Simone och Rasmus skydd i en hemlig bunker. Sex år senare tvingas de lämna sin trygga tillflyktsort och måste nu lära känna en helt ny, skrämmande värld.

Se trailern.

15. The Terror

De två skeppen HMS Terror och HMS Erebus fastnar i Arktis förrädiska isflak under en riskabel forskningsexpedition. Under veckorna som följer ska männen prövas till det yttersta av svält, extrem kula och konflikter. Och det är bara början. Baserad på en sann historia!

Se trailern.

Läs mer:
Sju tv-serier att se fram emot i höst
14 gaykaraktärer i tv-serier
Tv-serier du borde se (utifrån vilken genre du gillar)

Foto: Netflix//HBO

Artikeln publicerades först på Baaam.