14 filmer och serier med inspirerande tjejer som alla borde se

14 filmer och serier med inspirerande tjejer som alla borde se

Sugen på att se en riktigt girl power-film eller serie? Då måste du spana in dessa! Här är 14 filmer och serier med inspirerande tjejer du kan se på Netflix just nu.

The 5th Wave (2016)

Filmen handlar om att världen har ödelagts efter att fyra såkallade ”vågor” dragit in över världen. De har slagit ut all el, spridit sjukdomar och förstört världen. Nu kommer den femte vågen. Cassies bror har blivit bortförd och hon bestämmer sig för att rädda honom vad det än kostar. I huvudrollerna ser vi Chloe Grace Moretz och Nick Robinson.

Divergent (2014)

I filmen Divergent får vi följa tonåringen Beatrice och hennes jakt på att passa in. Medan alla andra i hennes värld tillhör olika kategorier så tillhör hon ingen vilket gör henne till ett hot.

Clueless (1995)

En riktig 90-talskomedu som handlar om en superpopulär Beverly Hills-tjej som gillar att para ihop andra personer med varandra, men totalt glömmer bort sitt eget. En film full av härlig klädinspiration och starka kvinnor!

Bridesmaids (2011)

En komedi som handlar om ett stundande bröllop med allt vad det innebär med fantastisk rollsättning i form av starka kvinnliga skådespelare med extremt rolig humor.

Chewing Gum
Säsonger: 2

En Netflix originalserie om Tracy som försöker frammana sin inre Beyonce för att snärja en snygg kille i sin omgivning.

New Girl
Säsonger: 6

Härliga Zoey Deschanel I huvudrollen som Jess. Tittarna får följa hennes liv och vardag som inneboende tillsammans med tre killar som blir hennes bästa vänner.

https://www.youtube.com/watch?v=h8Hfph2wXIY

The Hunger Games (2012)

I en framtidsvärld ska två tonåringar väljas ut från varje distrikt för att tävla i en tv-sänd tävling. Katniss ställer upp som frivillig för att skydda sin lillasyster och snart är hon inne i tävlingen som handlar om att överleva.

Love Beats Rhymes (2017)

En ung rappare hittar sin egen röst genom att börja plugga poesi. Vilket öppnar en helt ny värld.

Marvels Jessica Jones
Säsonger: 1

Jessica är en privatdetektiv med övernaturliga krafter. Hon har ett jobbigt förflutetet som nu börjar komma i kapp henne och är ute efter henne.

Reign
Säsonger: 4

I serien Reign får vi följa Mary som är drottning i Skottland men som för tillfället bor i Frankrike för att gifta sig med prinsen där. Det är dock lättare sagt än gjort när krig är på väg och allianser är viktigare än någonsin.

Orange is the New Black
Säsonger: 5 säsonger

I serien Orange is the New Black får vi följa några kvinnor i ett kvinnofängelse. Vi får reda på varför de sitter inne samt hur de lever i fängelset.

How To Get Away With Murder
Säsonger: 3

I How To Get Away With Murder får vi följa ett gäng juridikstudenter och deras lärare Annalise. Förutom att jobba med olika fall som advokater så hamnar de också i trubbel då Annalises man hittas död.

Glow
Säsonger: 1

En grupp kvinnor blir glamorösa fribrottare på 1980-tlet för att vara med i en film.

Girlboss
Säsonger: 1

Serien handlar om Sophia vars liv inte blivit som hon tänkt sig. Därför bestämmer hon sig för att starta sin egen verksamhet där hon säljer second hand-kläder online.

Läs mer:
23 tv-serier du kan se på Netflix redan ikväll
Här är allt som kommer till Netflix i mars
Test: Hur beroende är du av Netflix?