filmer gråter netflix

12 Netflix-serier för dagar då du vill gråta

Ibland känns det skönt att få gråta. Om du har en sådan dag är detta listan för dig. Här är 12 serier på Netflix som får det att vattnas i ögonen.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Hämta näsdukarna, det är dags att gråta en skvätt. Dessa Netflix-serier hjälper dig att få utlopp för sådant som samlats på hög och kanske inte riktigt hanterats ännu. För ibland är det gråta vi behöver och vill – utan att få till det.

Låt en rörande fiktiv handling göra jobbet. Trevlig tittning!

Elite

När tre tonåringar från arbetarklassen börjar på en exklusiv spansk privatskola leder krocken mellan dem och de rika eleverna till mord. Seriens tre säsonger har visat sig bjuda på en hel del drama och starka känslor. Tänk Gossip Girl, fast på spanska.

On My Block

När fyra gatusmarta och roliga tonåringar börjar på highschool i ett hårt område i Los Angeles sätts den livslånga vänskapen på prov. En serie som ena stunden är superhumoristisk, för att i nästa bli hjärtskärande. Tjusningen ligger i de  många tvära kast som man inte ser komma.

Glee

Två tjejer kysser varandra

Läraren kämpar för att göra skolans Glee Club, musikalklubb, framgångsrik. Samtidigt får han utstå personangrepp från en elak cheerleading-coach, och handskas med relationsproblem privat. Serien som gått i sex säsonger är  stundtals lika sorglig som upplyftande och peppig. Bonus för massvis med vackra sångnummer.

Pose

När Blanca startar en egen dansklubb i 80-talets New York får hon med sig en talangfull dansare och en sexarbetare. AIDS har brutit ut på allvar i staden och drabbar på olika vis medlemmarna, samtidigt som de kämpar för att hålla sin ångande heta dansmiljö levande. Huvudrollsinnehavaren Billy Porter vann 2019 en Emmy för sin starka tolkning.

13 Reasons Why

13 Reasons Why blev snabbt en av de mest omtalade, och kontroversiella, serierna när den kom 2017. Tonårstjejen Hannah tar sitt liv och efter sig lämnar hon ett antal kasettband där hon berättar om de händelser och personer som har varit anledningarna till att hon begått självmord. Serien fick kritik för att romantisera självskadebeteende och självmord, men den har även blivit hyllad för att våga ta upp tunga ämnen.

The Eddy

I hjärtat av Paris driver den före detta jazzpianisten Elliot en liten fransk jazzklubb. Verksamheten hotas av ett kriminellt nätverk när han försöker skydda sin dotter, som plötsligt dykt upp från New York. Ett musikaldrama med betoning på drama.

When They See Us

En mini-serie skapad av Ava DuVernay, som avslöjar hur det amerikanska rättssystemet 1989 kollapsade under det så kallade Central Park Five-målet. Fem unga män från New Yorks fattiga stadsdel Harlem blir oskyldigt dömda för mord och våldtäkter begångna av en 28-årig investerare.  En tung och sann berättelse som får dig att vilja gåta av djup frustration, om inte annat.

Unorthodox

Unorthodox är en känslosam serie om en chassidisk judisk ung kvinna som flyr från ett arrangerat äktenskap i New York till Berlin. Hon tas om hand av en grupp lokala musiker, men hennes förflutna hinner snart ikapp henne. Serien är intim och känslosam, baserad på Deborah Feldmans självbiografi med samma namn.

Spinning Out

Spinning out på Netflix

 

 

Kat Baker tävlar i konståkning och vill till OS. Efter ett olyckligt fall där hon slår i huvudet allvarligt har hon nu fått skräck för vissa hopp. Hon kan inte sluta spela upp de hemska minnena för sitt inre. Samtidigt kämpar hon med familjerelationerna till både sin mamma och lillasyster. Och måste dessutom jobba kvällspass på en restaurang. Addera kärlek, jobb, fest och misstänksamhet och du har vad som krävs för att bli känslomässigt berörd.

Unstoppable

En livsomvälvande resa tar sin början när tre bortskämda unga tjejer lär känna en mystisk kvinna under en roadtrip i Mexico City. Kvinnan liftar med tjejerna vilket tvingar dem att ändra på sina planer. En känslosam serie som startar långsamt men är värd väntan då den verkligen tar sig.

Virgin River

En romantisk dramaserie som handlar om en sörjande specialistsjuksköterska som söker efter en nystart. Hon flyttar därför från Los Angeles till en mindre stad i norra Kalifornien – där hon möts av många olika överraskningar. Baserad på en bästsäljande bok av Robyn Carr.

Unbelievable

Ingen tror på 18-åriga Marie Adler när hon anmäler en våldtäkt. Omgivningens reaktioner gör att Marie själv börjar tvivla på sin historia – och slutligen dra tillbaka anmälan. För tänk om hon bara hittat på allt? Till slut beskylls Marie till och med för mened och tvingas gå i terapi för anklagelserna. Unbelievable är en verklighetsbaserad berättelse om orättvisa och revansch.

Källa: Glamour, Netflix

Foto: Netflix

LÄS MER:

Alla filmer som släpps på Netflix och HBO juli 2020

Unsolved Mysteries på Netflix är sommarens läskigaste true crime

Fyra anledningar att se Zac Efrons reseprogram på Netflix