11 saker du kanske inte vet om Hov1

TT

11 saker du kanske inte vet om Hov1

Allt började på en liten teaterscen i skolan. Nu är de fyra bästa vännerna en av Sverige mest framgångsrika grupper och de har några av de mest hängivna fansen ever. Det är såklart Hov1 vi snackar om.

Vissa har lyssnat på killarna sedan de släppte sin första singel och vet allt om dem. Men för dig som kanske nyligen upptäckt Hov1 ger vi dig 11 fakta om Axel Liljefors, Noel Flike, Dante Lindhe och Ludwig Kronstrand som utgör Hov1.

Hur allt började för Hov1

Noel, Dante och Ludwig träffades redan som små. De gick alla på Kulturama i Stockholm, en skola med estetisk inriktning som ligger vid Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Axel träffade de först senare.

Debuten – så slog de igenom

I oktober 2015 släppte gruppen sin första singel Hur Kan Du Säga Saker.

Hov1 gjorde musik i garage

Innan debuten kämpade killarna dag ut och dag in i ett och ett halvt år i ett garage i Nacka som kom att bli deras studio.

Hov1 har sjukt hängivna fans

Ända sedan start har Hov1 haft trogna fans, mestadels tjejer, men också många killar. Trots att bandet släppt låtar mitt i natten har fansen kunnat texterna på spelningar dagen efter.

– Det är sjukt att se hur de lärt sig texterna till låtar som släpptes samma dag. SÅ hängivna fans, säger en person ur Hov1:s crew som FRIDA har pratat med.

Hov1 är perfektionister

Som vi kan se i Hov1:s dokumentärserie är killarna ibland osams om musiken. De vill göra allt perfekt.

– De är perfektionister när det kommer till musiken och de vill göra allt på sitt sätt för att fansen ska få ”the real deal”, säger en person ur bandets crew.

Vägrar vara förebilder för andra

Trots att Hov1 har många unga tjejer som fans, vill de inte försöka vara några förebilder.

– Det där är… det är konstigt, för vi behöver inte riktigt ta något ansvar. Det är ingen som förväntar sig att vi ska göra det, sedan är vi inte direkt ultrakontroversiella heller. Men tjejer i samma position får av någon anledning kravet att vara förebilder. Vi behöver inte ta ett ansvar, säger Noel till Aftonbladet.

Har stort självförtroende

Hov1 har snabbt klättrat upp som ett av de största banden i Sverige, men de blir inte nervösa av tanken.

– Vi känner inte direkt någon riktig press. Vi litar på oss själva väldigt mycket, och på varandra, och känner att vi har koll på vad vi kan. Vi kommer från ingenting och har byggt det här själva, säger de till Aftonbladet.

Förkärlek till vatten

Om du varit på någon av Hov1:s konserter vet du att killarna inte får en lugn stund på scen. De hoppar runt, kastar av sig tröjan, dansar, men framför allt: de kastar alltid vatten. Under den senaste turnén tog de vattenkastandet steget längre och stod i en livs levande fontän och sjöng. Var deras kärlek till vatten kommer ifrån är dock ännu oklart.

Ludwig i Hov1 hade en hjärntumör

Under sommaren 2017 berättade Ludwig i podden Noel och Ludwig att han drabbats av en hjärntumör. Han hade hittat en svullnad i sitt bröst och trodde att han hade fått bröstcancer. Efter massor av undersökningar visade det sig att han inte alls hade bröstcancer, däremot en hjärntumör.

– Jag bara: ursäkta? Skojar du med mig nu eller? säger han i podden.

Han berättar att tumören är godartad och inte farlig så länge den inte blir större. Nu äter Ludwig medicin varje dag.

Sprider massa kärlek

Trots att Hov1-killarna har bestämda åsikter och vill ha saker på sitt sätt är de underbara att jobba ihop med, enligt en crew-medlem.

– Hov1 är de mest kärleksfulla killar jag träffat och de bryr sig sjukt mycket om deras närmaste och de som tillför positiv energi i deras liv.

Hip hop för evigt

I dokumentärserien Hov1ENTs YouTube-kanal berättar band-medlemmarna att de kommer från olika uppväxter och familjeförhållanden med att det är musiken som binder dem samman. Trots att de har olika bakgrund har hiphop-musiken alltid varit den musikgenre som legat dem varmast om hjärtat.

Läs mer!

Hov1 berättar allt i ny dokumentär-serie

Nu berättar Ludwig Kronstrand om hjärntumören

Nu berättar Zara Larsson varför förhållandet med Ludwig Kronstrand tog slut