10 stunder från Melodifestivalen vi aldrig glömmer

10 stunder från Melodifestivalen vi aldrig glömmer

Melodifestivalen har under flera år underhållit oss. Artister har framfört låtar som fått oss att både skratta och gråta. Här är tio stunder från Melodifestivalen vi aldrig kommer glömma.

1. Loreen – Euphoria

Alla som tittade på Melodifestivalen 2012, oavsett om du satt i publiken eller framför tv:n, kan nog hålla med om att uppträdandet var någonting riktigt speciellt.

2. Björn Gustafsson – What is love

År 2008 uppträdde Björn Gustafsson i mellanakterna och fick mer eller mindre hela svenska folket att skratta.

3. Samir och Viktor – Bada nakna

Samir och Viktors Mello-låt Bada nakna kom visserligen på sista plats i Melodifestivalen 2016, men gjorde succé på topplistorna.

4. Björn Ranelid – Mirakel

Att författaren Björn Ranelid skulle ställa upp i Melodifestivalen 2012 var nog ingen som trodde på och han bjöd på ett väldigt speciellt nummer.

5. Filippa Bark vill byta ut loggan

Har du inte sett Filippa Bark, har du missat någonting. Det finns många klipp med karaktären som spelas av Sissela Benn. I det här klippet vill hon förbättra Melodifestival-loggan.

6. Frans – If I were sorry

Frans Jeppson Wall var sex år när hans första singel Who’s da man släpptes. 12 år senare ställde han upp i Melodifestivalen med låten If I were sorry som tog hem en minst oväntad seger.

7. Alexander Rybak och Clara Henrys SKAM-hyllning

Förra året var Skam något som nästan alla tittade på, därför var det extra roligt när Alexander Rybak och Clara Henry hyllade den norska serien i Melodifestivalen.

8. Oscar Zia – Human

År 2016 ställde Oscar Zia upp i Melodifestivalen med låten Human. Vi kommer alltid komma ihåg den här låten med det starka och fina budskapet.

9. Bröderna Norbergs parodi på Melodifestivalen

Det är alltid roligt med parodier och särskilt när bröderna Norberg gör det. Här driver bröderna med alla artisterna från tävlingen 2017.

10. Robin Bengtsson – I can’t go on

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017 och hans uppträdande blev väldigt omtalat då han valde att ändra texten för att kunna tävla i Eurovision.

Läs mer!
Här är alla som ska vara med i Melodifestivalen 2018
Samir och Sigrid om att mötas i Melodifestivalen: ”Vi har varit oroliga”
Nu ändrar Melodifestivalen poängsystemet – tittarna får mer makt

Av: Mina Gilbertsson

Foto: Skärmdump youtube/SVT