paul mescal

10 saker du vill veta om Paul Mescal från Normala människor

Har du liksom vi slukat serien Normala människor på SVT så är du kanske nyfiken på vem den otroligt skickliga skådespelaren bakom karaktären Connell är. Här är 10 fakta om vår nya älskling Paul Mescal.

Serien Normala människor har slagit ned som en bomb i tv-soffor världen över. Den finstämda historien om ung kärlek har fått oss att känna mer än vi trodde var möjligt kring ett fiktivt av- och på-förhållande. 

Om du inte har sett serien ännu ger vi dig fyra anledningar till varför du borde i den här artikeln.

Så, utan några vidare dröjsmål är här tio saker du vill veta om den manliga huvudrollsinnehavaren Paul Mescal. 

Var kommer Paul Mescal från?

Paul Mescal är född 2 februari 1996 i Maynooth, grevskapet Kildare, nordväst om Dublin på Irland. Hans mamma Dearbhla är polis och hans pappa Paul är grundskollärare och amatörskådespelare. Paul har två syskon, en bror och en syster. 

Han har flera likheter med Connell

När Paul Mescal gick på audition för rollen som Connell kände har en stor press eftersom han visste att rollen var exakt rätt för honom. Detta då han har flera likheter med karaktären, har han förklarat i en intervju med Daily Express.

– För mig var det jätteläskigt (att gå på auditionen) eftersom jag kände att ”Okej, jag tror att jag förstår var den här killen kommer från både geografiskt och mentalt”.

Precis som Connell kommer Paul från ett mindre samhälle och flyttade till Dublin för att studera på Trinity College. Han har även en bakgrund i gaelisk fotboll, precis som Connell. Paul har också vänner som tagit livet av sig och han menar att många av Connells känslor också är hans egna.

– Det är inte fiktion för mig, det är verklighet. Jag var därför väldigt nervös över att porträttera de känslorna, har han sagt i brittiska Mirror.

Han talar ett 20-tal dialekter

I Normala människor talar Paul Mescal dialekten från staden Sligo i nordöstra Irland. Enligt hans portfolio, som finns att läsa på scenskolan The Lirs hemsida, är Pauls egen accent riksirländska. Han bemästrar även ett 20-tal andra dialekter däribland nordirländska, cockney, så kallad BBC-engelska, amerikanska och en rad lokala irländska dialekter. Paul har även baskunskaper i spanska, går att läsa i profilen. 

Paul idrottar mycket

Fäktning, kampsport och gaelisk fotboll är några av sporterna som Paul testat på. Han var en lovande talang inom gaelisk fotboll, en irländsk variant på rugby, och hade tänkt satsa på en karriär inom favoritsporten.  I en intervju med BBC America har han berättat att förstahandsvalen när han sökte in på universitetet var juridik och konst.

– Saker som skulle fundera vid sidan om fotbollen, förklarade han.

Det var först när han råkade ut för en olycka och skadade käken under sista året på universitetet som Paul bestämde sig för att lägga idrotten åt sidan och söka in till scenskolan istället. Vilken otrolig tur för oss att han kom in!

Han kan dansa och sjunga

Paul tog sin kandidatexamen från scenskolan The Lir på Trinity College 2017 och har därefter spelat i huvudsak teater och musikal. Med roller som Jay Gatsby i The Great Gatsby, Demetrius i En midsommarnatts dröm och fantomen i Fantomen på operan har han hyllats i hemlandet Irland. På Instagram lägger han ofta upp videor som visar på den musikaliska talangen.

Till exempel här, där han spelar piano och sjunger Sias Chandelier:

https://www.instagram.com/p/B_8TrQ1nIk-/

Och här sjunger Paul en låt från A star is born:

https://www.instagram.com/p/BpUun5ABrAI/

Enligt Pauls portfolio kan han dessutom dansa foxtrot, vals, tango, cha-cha och polka. Let’s Dance nästa?

Kourtney Kardashian är ett fan

Realitystjärnan Kourtney Kardashian har fallit lika hårt som oss andra för Normala människor och twittrade den 18 maj att hon hoppas på en andra säsong.

Enligt Paul såg hans mamma hennes tweet och blev mycket uppspelt.

– Det är galet. Jag kan knappt förstå (att hon twittrade), min mamma såg det där hemma och hon blev helt till sig när Kourtney twittrade, har Paul sagt till The Sun.

Halskedjan har ett eget Instagramkonto

Karaktären Connell bär en halskedja som fått stor uppmärksamhet. På internet diskuteras det flitigt hur het den är som accessoar och kedjan har till och med fått ett eget fankonto på Instagram.

Paul har i Independent skämtsamt hävdad att halskedjan är mer känd än han själv är. 

– Det skulle vara pinsamt om en halskedja fick fler följare än jag, säger han till tidningen. Aww!

P.S. Halskedjan har i skrivande stund 143 000 följare, Paul 644 000. 

Han har spelat in reklamfilm

Skådespelarens första tv-framträdande var varken i någon film eller serie utan i en reklam för charkmärket Henry Denny & Sons. Han spelar en tonåring som äter en varmkorv och får  lust att upptäcka världen. Just när tittaren tror att han ska ge sig ut på ett internationellt äventyr, visar det sig att tonåringen åker till en irländsk småstad istället. Kolla in reklamfilmen här:

Det lyssnar Paul Mescal helst på

Baserat på Spotifys sammanställning av Pauls lyssningar under 2019, som han postade på Twitter i december, är det indie som går varmt i hörlurarna. Artister som Lorde, Bon Iver och Phoebe Bridgers är i topp 5. ”Det är inte  precis den smörigaste listan…”, kommenterade han själv musikvalen.

Så spenderar Paul Mescal karantän

Paul bor i London och hans rumskamrat är ingen mindre än India Mullen som spelar Peggy i Normala människor. Just nu befinner sig Paul i deras lägenhet, ensam. Peggy lämnade lägenheten och åkte hem till Dublin i slutet på april. Enligt lokalbor har Paul skymtats jogga runt i området – barbröstad! Han lär även ha burit den berömda halskedjan, enligt ett ögonvittne på Twitter.

Är Paul Mescal singel?

Och sist, den stora frågan för många fans. Är Paul Mescal singel? Svaret är JA. För Hello Magazine har han berättat att han innan karantänen testade dejtingappar, utan framgång.

– Jag slutade använda apparna några veckor innan… för jag tyckte inte att de fungerade. Men ärligt talat ser jag verkligen fram emot att dejta.

– Jag har varit i karantän i flera månader… jag har inte haft någon möjlighet att träffa någon ny eller vara minsta intim med någon. Jag tror att jag är i fasen där jag vill hitta något seriöst som till slut leder till äktenskap. Det är som en hysteriskt tanke att om karantän inträffar igen, ska jag se till att vara gift. 

Same Paul, same!

Foto: TT

LÄS MER:

Kommer det en andra säsong av Normala människor? Här är allt vi vet

5 anledningar att se Normala människor på SVT

4 anledningar: Därför pratar alla om tv-serien Normala Människor