Artikeln innehåller reklamlänkar
10 ljudböcker du måste lyssna på i sommar

10 ljudböcker du måste lyssna på i sommar

Inget att göra i sommar? Passa på att lyssna på massa ljudböcker! Här tipsar vi om 10 stycken.

Är du inget fan av att läsa böcker? Du behöver inte läsa dem för att ta del av dess handling – det funkar lika bra att lyssna på dem. Idag är det vanligt att många böcker även blir ljudböcker så att de ska passa alla, oavsett på vilket sätt du vill ta del utav dem.

Så stäng ute världen, plugga in hörlurarna och försvinn in i någon av de här ljudböckerna.


#walkwithme (länk till Apprl)
Författare: Katarina Wilk
Handling: Smilla Goldman bor i Stockholms innerstad och när hon är 15 år blir hon upptäckt av en modellagentur. Det gör att hon får uppleva lyxiga resor, fester och kläder. Hon får massa bekräftelse från omvärlden men framgången har också sitt pris.


Ibland mår jag inte så bra (länk till Apprl)
Författare och uppläsare: Therese Lingren
Handling: Influencern Therese Lindgren behöver ingen längre beskrivning. I sin debutbok berättar hon om ångest, psykisk ohälsa och att inte må bra. Om sin egen resa och vad du själv kan göra när livet inte är på topp.


STHLMQUEENS: Disa (länk till Apprl)
Författare: Denise Rudberg
Handling: Om tjejkompisarna Disa, Simone och Mercedes som är kompisgänget som hängt ihop i flera år. I första boken får vi följa Disa som börjar nytt jobb på reklambyrå men livet är långt ifrån glammigt. Theo dyker upp och gör allt rörigt och sen kommer ännu fler problem som hotar att förstöra hennes tillvaro. Uppföljaren ”Simone” hittar du här (länk till Apprl)!


De kommer ändå inte tro mig (länk till Apprl)
Författare: Ulla M. Nissen
Handling: Elsa har flyttat och börjat åttan på en ny skola. Under första helgen går hon på fest, vilket hon egentligen inte får. På festen träffar hon en kille som drar in henne i ett sovrum. Efter övergreppet bestämmer hon sig: Det här har inte hänt. Men skräcken att stöta ihop med honom igen är ständigt närvarande.


Mina smala axlars längtan (länk till Apprl)
Författare: Maria Frensborg
Handling: Magda går på gymnasiet men är inte nöjd med tillvaron. Hon vill ha mer utav livet, mer roligare vänner och mer av Jens. Hon vet allt om honom. Bästisen Petra förstår ingenting och Magda är redo för förändring. Den kommer i form av en hemlig inbjudan till KG, Kvinnliga gymnasieföreningen.


Allt jag inte sa (länk till Apprl)
Författare: Yrsa Walldén
Handling: Det handlar om att flytta till en ny stad utan att känna någon. Att börja högskolan och möta Dena, den stora kärleken, men som har en pojkvän. Det handlar om att hantera allt det här samtidigt som det enda du kan tänka på är kärleken som tar över din kropp.


Norra latin (länk till Apprl)
Författare: Sara Bergmark Elfgren
Handling: Tamar och Clea kommer från olika bakgrunder men börjar samma dag på teaterprogrammet på Norra latin. Den anrika skolbyggnaden döljer många hemligheter. En tragedi sägs ha inträffat i aulan för länge sedan. Vad är sanning och vad är myt?


Stanna (länk till Apprl)
Författare: Flora Wiström
Handling: Ester bor i Stockholm och livet innehåller till stor del jobbpass och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Ester kommer inte vidare men så en dag träffar hon Eli. Det blir början på det vackraste men också svåraste i Esters liv.


Dagen du förstörde allt (länk till Apprl)
Författare: Linnea Dahlgren
Handling: Melanie och Kassandra är bästa vänner, de behöver inga andra. De älskar att besöka Tidssmygen, en glänta i skogen där man kan resa i tiden. En morgon vaknar Melanie av telefonen. Kassandra är död, hon har tagit livet av sig. Hur ska Melanie kunna fortsätta leva utan henne? Då kommer hon på idén att resa i tiden genom Tidssmyge och försöka få Kassandra att ändra sitt beslut.


Vänner i solen (länk till Apprl)
Författare: Anna Hellerstedt
Handling: Det handlar om vännen Matilda. Som ständigt blev kallad ful och äcklig i skolan. Som blev sexuellt utnyttjad, filmad i duschen och trakasserad på högstadiet. En bok om vänskap, att förneka att man är kompisar och att vara kompisar fast det kanske bara beror på att man inte har någon annan.

Läs mer!
16 böcker du måste läsa i sommar
Kärleksböckerna som är baserade på påhittade pojkband
11 böcker du måste läsa eller lyssna på

Foto: IBL