10 kändisar som slog igenom 2019

Artisten Billie Eilish, svenska gangsterrapparen Einár och skådespelerskan Florence Pugh. Här är kändisarna som slog igenom stort 2019!

Under 2019 har flera artister och skådespelare klivit in i rampljuset för att stanna. Vissa är helt nya stjärnor medan andra tidigare har lurat i bakgrunden för att få sitt stora genombrott. Gemensamt för alla är i alla fall att de har gjort ett ordentligt avtryck under året som har gått och blivit riktiga snackisar.

Här är tio personer som slog igenom 2019!

1. Billie Eilish

Billie Eilish.

Billie Eilish.

Den amerikanska artisten Billie Eilish, 17, gjorde kometkarriär under 2019. Debutplattan Don’t smile at me släpptes 2017 och i mars i år kom det andra albumet – When we all fall asleep, where do we go? Låtarna toppar listorna över hela världen och musikvideon till Bury a friend har i skrivande stund 292 miljoner visningar.

2. Lil Nas X

Lil’ Nas X.

Lil Nas X monsterhit Old town road är den låt som har legat absolut längst som etta på den amerikanska Billboardlistan någonsin – hela 19 veckor. Därmed slår han både Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Biebers superhit Despacito, och även Mariah Carey och Boyz II Men’s One Sweet Day.

Den tillhörande videon har fått över 195 miljoner visningar på Youtube och remixen har spelats mer än 700 miljoner gånger på Spotify. Under Pride Month kom Lil Nas X dessutom ut som gay och under året har han även hunnit släppa en ny EP och vunnit ett flertal priser.

3. Rami Malek

Rami Malek.

Rami Malek.

Rami Malek hade minst sagt ett bra 2019! Dels vann han en Oscar för sin rollprestation som Queen-sångaren Freddie Mercury i filmen Bohemian Rhapsody, och han vann dessutom en Golden Globe och en SAG Award för samma roll.

Han medverkade också i serien Mr Robot och ser också ut att vara högaktuell även 2020 då han kommer att spela en skurkroll i nya James Bond-filmen, No Time To Die, som har premiär i april 2020.

4. Taron Egerton

Taron Egerton.

Även Taron Egerton fick sitt stora genombrott 2019 då han skildrade Elton John i filmen Rocketman. Han hyllades inte bara för sina skådespelartalanger utan även för sina musikaliska kunskaper då han sjöng på samtliga låtar i filmen.

Egertons motspelerska i filmen, Bryce Dallas Howard, sade i en intervju med tidningen Insider att Egertons förvandling till Elton John var otrolig och att skådespelaren fångade artistens ”essens”.

5. Kaitlyn Dever

Kaitlyn Dever.

Kaitlyn Dever.

22-åriga skådespelerskan Kaitlyn Dever medverkade i en rad stora produktioner under året, bland annat Them That Follow och komedin Booksmart. Dessutom imponerade hon stort i Netflix-serien Unbelievable, ett kriminaldrama där Dever spelar huvudrollen Marie Adler, som anmäler en våldtäkt men inte blir trodd på.

6. Nils ”Einár” Grönberg

Einár, eg Nils Grönberg.

Einár, eg Nils Grönberg.

Nya stjärnskottet Nils ”Einár” Grönberg har tagit Sverige med storm och toppar listan över Sveriges mest spelade artister på Spotify. Han har inte något etablerat skivbolag i ryggen utan låtarna har spridits via sociala medier.

I tidningar beskrivs han ofta som gangsterrappare på grund av hans texter som ofta handlar om droger, vapen och pengar, men enligt Einár själv beskriver han bara verkligheten i Stockholms-förorten Dalen, där han kommer ifrån.

7. Vilhelm Blomgren

Vilhelm Blomgren.

Vilhelm Blomgren.

Vilhelm Blomgren, 27, hade knappt stått framför en kamera innan 2019 men gjorde ett ordentligt avtryck under året. Bland annat var han aktuell i Lukas Moodysons tv-serie Gösta där han spelar huvudrollen Gösta som är en genomsnäll, nybakad psykolog som tänker på alla andra förutom sig själv.

Dessutom medverkade han i den omtalade Hollywood-rysaren Midsommar, regisserad av Ari Aster som även gjorde skräckisen Hereditary häromåret. I den spelar han Pelle, svensken som bjuder med sina amerikanska vänner att fira midsommar hos en sekt i Hälsingeskogarna.

8. Florence Pugh

Florence Pugh.

Även Florence Pugh, 23, medverkade i skräckisen Midsommar och har fått lysande recensioner för sina rollprestationer i år och spås bli en kommande storstjärna. Bland annat har hon spelat wrestler i Fighting with My Family, och även strålat i rollen som Amy March i nyinspelningen av kostymdramat Little Women. 

9. Felix Sandman

Felix Sandman.

Felix Sandman slog igenom i bandet The Fooo Conspiracy 2013 och bandet har haft många lojala fans. Men det är först i år som Sandman har slagit igenom på egen hand.

I år spelade han en av huvudrollerna i Netflix första egna serie, Störst av allt, och hyllades av både kritiker och publik för sin prestation. Dessutom har han fortsatt skörda musikaliska framgångar och satsat på en solokarriär även där, som också har gått strålande.

10. Hanna Ardéhn

Hanna Ardéhn.

Hanna Ardéhn.

Skådespelaren Hanna Ardéhn landade i år drömrollen som Maja i tv-serien Störst av allt och slog igenom både i Sverige och internationellt.

Foto: TT

Läs mer: 

Kändisarna som gjorde slut 2019

12 oväntade kändisar som har varit med i Vänner

Kändisbarnen som växt upp – så ser de ut i dag