High School Musical - 2006

10 high school-filmer du bara måste se i helgen

Finns det något bättre än high school-filmer? Bal, cheerleaders, kärlek och massa drama! FRIDA har listat 10 stycken du bara måste se i helgen!

1. En askungesaga

En askungesaga är en modern version av askungen. Den handlar om Sam vars pappa dör, vilket gör att hon får bo med sin styvmamma och hennes två döttrar. Sam får bo på vinden och arbeta på cafét, hennes styvmamma nu äger. Samtidigt chattar hon med en kille, som hon bestämmer sig för att träffa på höstbalen.

2. Easy A

Filmen handlar om Olive som ljuger om att hon förlorat oskulden, och därefter får väldigt mycket uppmärksamhet i skolan. Hon fortsätter därefter ljuga ännu mer, vilket gör lögnen ännu större.

3. Juno

Efter att ha haft sex med sin bästa kompis blir 16-åriga Juno gravid. Hon bestämmer sig för att adoptera bort barnet vilket visar vara svårare än hon trodde.

Läs mer: 11 klassiska kärleksfilmer att se på alla hjärtans dag

4. Mean Girls

Mean Girls handlar om Cady som precis flyttat till USA och ska börja på high school. I skolan träffar Cady det elaka tjejgänget ”plastics”, som hon tillsammans med två andra klasskompisar bestämmer sig för att driva med. Det slutar dock inte som hon tänkt sig.

5. High school musical

High school musical handlar om Troy och Gabriella, och deras kärlek till musik. Båda hoppas på att få huvudrollerna i skolans musikal. Dock är det flera som vill ha huvudrollerna och de är beredda att göra vad som helst för att få dem.

Det absolut bästa är att det finns 2 filmer till! MARATHON!

6. GBF

Filmen handlar om Tanner som kommer ut som skolan första öppet homosexuella student. Efteråt vill alla vara hans vän vilket får skolans populäraste tjejer att slåss om honom.

Läs mer: 16 filmer du borde se på Netflix om du älskar att gråta

7. John Tucker must die

John Tucker är en player vilket får tre av hans ex-flickvänner att vilja hämnas. Med hjälp av skolans nya tjej Kate, bestämmer de sig för att ge igen.

8. En prinsessas dagbok

Filmen handlar om 15-åriga Mia som en dag får veta att hon är tronarvinge till det europeiska kungadömet Genovia. Mia är en prinsessa, vilket får stor uppmärksamhet både i tidningarna och i skolan.

Det finns även en prinsessas dagbok 2!

9. 10 orsaker att hata dig

Filmen handlar om Cameron som blir kär i Bianca. Biancas pappa tillåter dock inte henne att dejta, om inte hennes syster Cat gör det. Cameron bestämmer sig då för att hitta en kille till Cat, vilket visar sig inte vara jättelätt!

10. Bring it on

Cheerleaders och fullt med drama. Bring it on handlar om cheerleadinglaget Toros. Deras nya kapten Torrance kämpar för att vinna det nationella mästerskapet tills hon upptäcker att ett annat lag har snott deras nummer. Tillsammans med sin BFF Missy gör hon allt för att rädda lagets chanser att vinna.

Läs mer:

Alla nya filmer och serier på Netflix i oktober 2019

Disco är den nya filmen med Skam-Noora i huvudrollen

Då har Felix Sandmans nya serie ”Hjem til jul” premiär

Foto: IBL