Riverdale-sista-avsnittet

10 frågor vi har efter sista avsnittet av Riverdale

Sista avsnittet av Riverdale gick verkligen ut med en smäll och nu är frågetecken många. Här är tio frågor vi hoppas på svar på i säsong 2. (Spoilers!)

Varning för spoilers!

1. Kommer Fred att överleva?

Den absolut största frågan är om Fred kommer att överleva. Det finns tyvärr inget svar men om vi ska spekulera så är det en stor chans att han inte kommer att göra det. Skaparna bakom serien har tidigare sagt att Archie kommer att visa sin mörka sida i säsong 2 och vad kan få honom att göra det? Jo att hans pappa dör.

2. Vem sköt honom?

Den andra stora frågan är vem som egentligen är skytten. Här finns det flera olika teorier. Det kan vara Hiram eller Hermione Lodge som anlitat någon då Fred inte ville lämna deras partnerskap eller så kan det kanske vara Bettys okända bror som gjort det. Sen finns det ju möjligheten att han bara var på fel plats, vid fel tillfälle.

3. Varför möttes Archie och Fred upp på Pops?

Det är inte ovanligt att Archie och Fred hänger på Pops. Vi har sett dem där flera gånger under säsongen tillsammans. Men var den här morgonen speciell? Var det något som Fred ville berätta för Archie?

Läs mer: Hen mördade Jason i Riverdale

4. Vad kommer att hända med Bughead?

De flesta shippar nog Bughead vilket är förståeligt. Men hur kommer det nu att bli när Jughead går på en annan skola och dessutom verkar ha bestämt sig för att leva ett annat liv. Kommer deras kärlek att hålla?

5. Kommer Jughead att bli en serpent?

I den sista scenen fick vi se Jughead sätta på sig en serpent-jacka och mer eller mindre tacka ja till deras erbjudanden om att bli en av dem. Hur kommer Jugheads liv att bli nu?

6. Kommer Veronica och Archie att bli ett par?

Vi fick också se Veronica och Archie äntligen bekräfta sina känslor för varandra men kommer det att hålla? Efter att hans pappa har blivit skjuten lär ju Archie gå igenom en hel del och frågan är om han kommer att låta Veronica finnas där för honom eller om det är någon annan han kommer vända sig till.

7. Kommer vi att få se Hiram Lodge?

Hiram Lodge har haft en stor roll genom hela den första säsongen men vi har aldrig fått träffa honom. Kommer vi att få se honom i säsong 2? Antagligen. Han ska släppas ur fängelset och han och Hermonie är fortfarande tillsammans.

8. Vad ska Cheryl och hennes mamma göra nu?

En av de största överraskningarna i sista avsnittet var att Cheryl bestämde sig för att bränna ner hela Thornhill. Wow! Vad kommer nu att hända med Blossoms och hade Cheryl en plan bakom att bränna ner stället?

9. Vad kommer att hända med FP?

Han kommer ju antagligen att få fängelse efter att ha ljugit om mordet samt städat bort det. Men kommer karaktären att försvinna eller kommer FP fortfarande att vara med och påverka vad som händer i Riverdale?

10. Kommer Ms. Grundy tillbaka?

Någon vi inte sett på länge men som vi inte glömmer är Ms Grundy, Archies crush/lärare. Hon försvann efter det kom fram att hon och Archie hade ett förhållande men när hon lämnade kändes det inte riktigt som om hon var klar med serien. Kan Freds (eventuella) död få henne att komma tillbaka?

Läs mer:
Han hoppar av Riverdale i nästa säsong
Fem saker vi vet om Riverdale säsong 2 redan nu
Test: Vem är du i Riverdale?

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: The CW