10 drömmiga resmål vi alla vill åka till

10 drömmiga resmål vi alla vill åka till

Trött på att hänga i Sverige? Dröm dig bort till de här magiska ställena!

1. Maldiverna

Maldiverna är ett dyrt paradis med vita stränder. Här kan du njuta av solen, bada med delfiner, snorkla och äta god mat. Varför inte ta en cykeltur på bryggorna till din privata bungalow?

2. Dubai

I Dubai kan du shoppa i världens högsta byggnad, Burj Khalifa, sola på sandstränder och åka skidor. Det finns även många lyxhotell, med både SPA och äventyrsbad.

3. Bahamas

Pigs beach är en populär strand i Bahamas, där vilda grisar simmar runt i vattnet. Om det inte är din grej kan du istället rida i vattnet, åka i en av världens häftigaste vattenrutschbana eller bada i Blue lagoon island.

4. Formentera

En 30 minuter lång båttur från Ibiza ligger den lilla ön Formentera. Här lever lokalbefolkningen efter mottot ”no stress” och du kan du njuta av lugnet, värmen och de vita stränderna.

5. Kuba

Kuba har en fantastisk arkitektur, särskilt i storstaden Havanna. Njut av musiken och färgerna på både hus och bilar. Kanske även dansa lite till Camila Cabellos låt Havana på gatan.

6. Maui

Maui kallas inte ”The magic isle” för ingenting. Solnedgångarna på ön kommer vara bland det vackraste du har sett. Någonsin.

7. Harmony of the seas

Harmony of the seas är ett av världens största kryssningsfartyg som seglar i Karibien. På båten kan du åka skridskor eller koppla av i relaxen. På kvällen hålls olika shower där du kan passa på att beställa något från robotarna i baren.

8. Amalfikusten

Amalfikusten i Italien är känd för sina vackra småstäder. Kustlinjen sträcker sig från södra Neapel till Salerno. Många turister åker längs bergsvägen Cornisch där du kan se alla vackra och färgglada hus.

9. Fiji

Utanför Fijis 333 tropiska öar är det fantastiskt att snorkla. Passa på att upptäcka världen under vattnet och unna dig en dryck, Kava, efteråt. Den består av pulver från Kavaroten blandat med vatten.

10. Laguna Salada de Torrevieja

Här ser du Laguna Salada de Torrevieja, en av Spaniens saltvattenssjöar. Passa på att samla saltvattenskristaller från den leriga botten, men glöm inte bort att ta med dig vanligt vatten att skölja av dig med efteråt.

Läs mer!
Kändisarna på vintersemester – se bilderna här
Så träffar du kärleken på språkresan
Här är världens dyraste hotellrum – se alla bilder

Av: Mina Gilbertsson
Foto: IBL