Annons

Annons

Jockiboi om sin ADD: ”Skolan borde vara mer anpassad”Han är Sveriges största YouTuber med över en halv miljon följare. Jockiboi berättar om hur det är att leva med diagnosen ADD och pranket som gick över gränsen.

Det var i mars som Jockiboi publicerade en video på sin YouTube-kanal där han öppet berättar om sin diagnos, ADD. Responsen efter videon har varit otroligt bra, säger Jockiboi till FRIDA.
– Många har sagt att de vågar stå för sin ADD nu. De som inte har någon diagnos på pappret börjar inse att de borde kolla upp det, de börjar förstå varför de har känt sig annorlunda, säger han.

Annons

Hur känns det att du har blivit en förebild för det?
– Det är jätteroligt att kunna hjälpa andra och göra någonting bra av diagnosen. Jag fick min diagnos när jag var 24 år, hade jag fått den tidigare hade jag kunnat få så mycket mer hjälp. Det är viktigt att folk kan få hjälp i tidig ålder eftersom det är skillnad att gå i skolan när du har en diagnos. Människor märker inte min diagnos när jag jobbar med YouTube för då är jag i mitt forum och framställs som världens superstjärna. Men hade du satt min förmåga i kassan på Ica hade jag sovit, för det intresserar inte mig och då stänger hjärnan av sig. Det är synd att folk ska behöva gå ut skolan med dåliga betyg på grund av en diagnos. Skolan borde vara mer anpassad efter fritt tänkande.

Testa dig själv: Hur mycket kan du om Jockiboi och Jonna?

Varför valde du att tatuera ett sträck över dina ”I <3 vodka” och ”I <3 hoes”-tatueringar?
– Jag tänkte dölja dem med en svart box men att göra det är som att gömma någonting. Jag vill inte gömma dem eftersom det är en del av mig och jag accepterar att jag har tatuerat in det. Sträcket blir mer en symbolisk markering för att jag är i ett annat stadie i livet.

Har du gått över gränsen med ett prank någon gång?
– Jag är så nöjd med det klippet, men jag hyrde en ambulans och en polisbil och lurade Jonna att jag var med om en olycka. När hon kom dit låg jag på båren med låtsasblod och syrgas och de bar in mig i ambulansen. Sedan ropade en som var utklädd till ambulansförare att min puls gått ner och då fick jag höra att hon höll på att svimma, så jag fick avslöja pranket.

Vad skulle du aldrig göra i ett prank?
– Folk tror att jag inte har någon gräns men sanningen är att jag har skrivit kontrakt med alla mina vänner. För ett år sedan frågade jag dem om det är okej om jag prankar dem eller inte. Min granne skrev på kontraktet för ett och ett halvt år sedan och jag prankade honom första gången förra veckan (i våras).

Foto: Universal Music

Läs även:
20 bevis på att Jockiboi och Jonna kommer att leva lyckliga i alla sina dagar
Se alla bilder (och video) från Jockiboi och Jonnas bröllop
Missa inte vloggen från Jockiboi och Jonnas bröllop

Annons
Annons


AnnonsLaddar