Annons

Annons

ISA: ”Jag ville skriva om egoister som tror att de är värda vem som helst”Stjärskottet ISA släpper sin nya singel Ego idag som har ett mognare sound än tidigare. För FRIDA berättar hon om egoisterna som inspirerat låten och hur det är att skriva låtar med sin bror.

Vad handlar Ego om?
– Tydligen var jag sugen att skriva om så kallade Egoister, som tror att de är värda vem som helst vid vilket tillfälle som helst. Jag skulle beskriva det som att deras fötter är någon meter ovanför jord och tror att alla vill ha dem. Jag tål inte sådant personer. You gotta earn my attention. Och jag tror och hoppas att många känner igen sig i detta. Man vill ha äkta varan för att kunna ge hela sig själv. För mig ger låten en feeling av att vara på en cool klubb i New York (eller Bangkok, där jag spelade in min första video till den), säger Isa till FRIDA.

Annons

IsaMissa inte ISAs nya singel Ego.

Berätta om den nya riktningen du går emot?
– Jag har älskat alla låtar jag släppt tidigare med de som kommer nu är ännu mer ISA, från insidan och ut. Det är dags för en ny inriktning. Mognare, mer på riktigt och personligt. Urban-pop.

Varför är det här mer ISA?
– Det är för att känslan man får av låtar som man själv varit med att skapa är nästan obeskrivligt härlig. Man har liksom byggt upp en gigantsik tavla med diverse sidor av sig själv. Olika stories, åsikter, humör och känslor. Jag har tillsammans med min bror påbörjat en dagbok av musik. Vi växer och musiken växer med oss. Helt sjukt och underbart.

Jag har älskat alla låtar jag släppt tidigare med de som kommer nu är ännu mer ISA

Hur är det att skriva musik med din bror?
– De senaste månaderna har jag tillbringat sjukt mycket tid nere i min källare ihop med min bästa storebror Albin. Nej, jag har inte fullständigt tröttnat på honom, tvärtom. Vi har blivit mer sammansvetsade än någonsin. Och vi gör så mycket musik att grannarna och mamma snart blir galna. Basen skramlar i hela huset och jag står och skriker ut mitt hjärta hela kvällarna. Och som med allt annat så leder tusentals timmar av övning till att man blir bättre. Nivån stiger. Och att konstant stiga nivåer musikaliskt är magiskt för mig.

Läs också:
Louis Tomlinsons son har blivit dödshotad, så hemskt
24 bevis på att Damon och Elenas kärlek varar för alltid
Omslagsfotografering med Therese Lindgren

Foto: Sony Music

Annons
Annons


AnnonsLaddar