Annons

Annons

Instagrams nya uppdatering ska stoppa näthat

jfyyg jykÄntligen kan det vara slut på trakasserier och kränkande kommentarer på Instagram. Nu ska appen stoppa näthat med en ny uppdatering.

Vi älskar att ta selfies, bilder med våra BFF:s, strandhäng och annat kul som vi kan lägga upp på Instagram. Men Instagram är inte alltid lika kul för alla. Kommentarsfältet gör det möjligt för näthatare att trakassera och skriva kränkande saker.

Annons

Läs också: Instagram förbjuder populär emoji

Instagram ska ju bara vara roligt, eller hur?!

Instagram ska ju bara vara roligt, eller hur?!

Nu ska Instagram lansera en uppdatering som gör det möjligt att filtrera bort ord, fraser och emojis som vi inte vill ha i våra kommentarsflöden. Uppdateringen ska också göra det möjligt att stänga av kommentarer helt och hållet. Detta skriver The Washington Post.

”Vårt mål är att göra Instagram till ett vänligt, roligt och viktigast av allt, säkert ställe att uttrycka sig på” säger Instagrams head of public policy Nicky Jackson Coleco till tidningen.

Uppdateringen lanseras till en början för stora konton och kända profiler med massiva kommentarsflöden (något säger oss att kändisar som Taylor Swift och Zara Larsson kommer vara några av de första att testa). Därefter kommer uppdateringen släppas för alla användare inom de närmsta månaderna. Alltså, hur bra?! Hoppas verkligen att fler sociala medier tar efter, så att det blir slut på näthatet en gång för alla!

Läs även:
6 tips för att få det snyggaste flödet på Instagram
13 typiska sommarbilder som syns på din Instagram just nu
Det värsta näthatet Therese Lindgren har fått på Youtube

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar