Annons

Annons

Här är Europas snabbaste berg- och dalbana (den finns i Sverige!)Visste du att Europas absolut snabbaste berg- och dalbana i trä finns i Sverige? Den går läskigt fort så frågan är – vågar du åka den?

Berg- och dalbanan Wildfire som är byggd i trä är den absolut snabbaste i hela Europa. Du kommer att åka i max 113 (!) kilometer i timmen och befinna dig ungefär 57 meter upp i luften under tiden. Eh, hur coolt låter inte det här?!

Annons

Läs:Provåk Gröna Lunds nya åkattraktion här (så sjukt läskig!)

Wildfire invigs i morgon på Kolmården, där den ligger placerad mitt i djurparken. Om du är på jakt efter en riktig kick i sommar, tillsammans med din BFF, så borde ni definitivt besöka nöjesparken för att åka berg- och dalbanan flera gånger om. Det lär garanterat kittla ordentligt i magen!

Gilla FRIDA på Facebook
wildfire kolmården

Wildfire på Kolmården är Europas snabbaste berg- och dalbana i trä (och den näst högsta)!

– Utmaningen att bygga i Kolmårdens unika natur är att anpassa banan till miljön runt omkring. Vår nya rälskonstruktion för träbanor gör det möjligt att bygga efter dessa förhållanden på ett sätt som aldrig tidigare gjorts. Wildfire kommer att sätta rekord inom berg- och dalbanevärlden, säger Fred Grubb, grundare av Rocky Mountain Construction i ett pressmeddelande.

Läs:25 saker att göra med din BFF (för den bästa sommaren någonsin!)

Här nedan kan du se en video på hur det kommer att kännas att sitta i en av vagnarna:

Alltså… OMG! Kommer du att våga åka Wildfire på Kolmården?!

Läs även:
Här är årets nya åkattraktioner på de svenska nöjesfälten
Här är Lisebergs nya åkattraktion (den är helt sjuk!)
Gröna Lund bygger ny åkattraktion (inget för höjdrädda!)

Foto: Kolmården

Annons
Annons


AnnonsLaddar