Annons

Annons

Här är allt du behöver veta om Ullevi inför 1D-konsertenI morgon smäller det äntligen! Här är allt du behöver veta om arenan inför One Direction-konserten.

Så tar du dig till arenan:
Det är gångavstånd till Ullevi från Göteborgs centralstation, och både buss och spårvagn går till arenan. Förmodligen kommer det vara mycket folk på väg dit, så enklast är antagligen att promenera – det tar ungefär 15 minuter.

Annons

Spårvagn 1, 3, 6 och 8 samt buss 60 stannar utanför Ullevi norra och spårvang 2, 6 och 8 stannar vid Ullevi södra.

Ståplatsbiljetter:
Det är 12-årsgräns på ståplats och det finns inga undantag, även om du går med en förälder.

Ståplatssektionerna är uppdelade i Red, Blue, Green och Yellow, och din sektion står på din biljett. Du kommer inte att kunna byta sektion på plats, och de olika sektionerna har insläpp på olika ställen (se kartan).

Skärmavbild 2015-06-22 kl. 16.34.45

Sittplatsbiljetter:
Alla sittplatsbiljetter är numrerade och du har en fast plats på läktaren. Du kan inte gå mellan de olika läktarsektionerna eller gå ner till ståplatssektionen under konserten.

Köa till konserten:
Det är inte tillåtet att köa innan 07.00 på konsertdagen. Det är inte heller tillåtet att campa kring Ullevi.

Vad är tillåtet att ta med sig in?
Selfiepinnar, paraplyer och flaskor är inte tillåtet att ta med sig in på arenan, och du kommer att visiteras vid insläppet. Du får inte heller ta med mat eller dryck in, men det finns att köpa på arenan. Systemkamera får du inte ha med dig, men du får gärna filma med vanliga mobilkamera eller digitalkamera.

Mat och dryck:
Det finns flera kiosker med mat, dryck och snacks till försäljning på arenan, men du får inte ta med dig egen mat.

Program:
07.00 Köbildning är tillåten vid respektive entré 
10.00 Biljettkassan på Ullevi öppnar
16.30 Ullevis insläpp öppnar
19.15 Showstart 
22.20 (ca) Konserten slut 

Annat viktigt att veta:
– Det finns sjukvårdspersonal som på arenan. Ropa på en publikvärd om någon verkar behöva hjälp så att ingen kommer till skada!

– Du kan köpa merchandise både inne på arenan och utanför. Vissa försäljningsstånd är även öppna efter konserten och alla tar både kort och kontant.

– Om du har med dig en skylt måste den vara mindre än A3 och den får inte ha några vassa kanter eller pinnar. Vakterna har rätt att neka inträde med skyltar om de inte är tillåtna.

– Efter konserten kommer många lämna arenans område samtidigt och eftersom det är mycket folk på samma plats kan det vara svårt att nå varandra på mobilen. Håll ihop och bestäm en mötesplats om ni tappar bort varandra!

– Det är svårt att parkera och komma fram till arenan med bil under konsertdagen, så om du ska få skjuts är det bäst att ni ställer er en bit därifrån.

Annons
Annons


Annons
Laddar