snippa luktar

Sex orsaker till att snippan kan lukta illa

Alla snippor luktar, vissa mer eller mindre och lukterna varierar från person till person. Men ibland kan det lukta mer än vanligt, det här kan det bero på!
TV: 4 tips för att raka snippan skonsamt
2:18

Efter reklamen: TV: 4 tips för att raka snippan skonsamt

(2:18)

Slå på ljud

Snippor luktar. Punkt. Det är ingenting konstigt och doften behöver inte vara stark eller äcklig. Men det finns stunder som det luktar mer än annars och då kan det bero på flera olika saker. Här är några faktorer som är bra att veta!

#1: Fel underkläder

Vissa underkläder är gjorda i ett material som andas medan andra stänger in fukt och framhäver lukt mer. Bomull är ett sådant tyg som andas och luftar där nere medan syntetiska tyger stänger in och samlar lukt på ett annat sätt.

Lista: 11 saker du borde veta om flytningar

#2: Du luktar som det du äter

Ibland kan du känna på en persons andedräkt vad hen åt till frukost – samma sak gäller med snippan. Ett klassiskt exempel är sparris – om du har ätit det och kissar efteråt så kan du känna en svag doft av det.

Låt inte det här hindra dig från att äta det du älskar, men kom ihåg att dricka mycket vatten. Det sköljer inte bara igenom kroppen, du mår även bättre!

#3: Glömt en tampong

En tampongs största uppgift är att fånga upp blodet och inte märkas. Om tampongen då gör sitt jobb så är det lätt att glömma bort att den ens är där – tills det börjar lukta.

#4: Du svettas

Efter att du har tränat eller gjort någon annan aktivitet som har fått svetten att rinna så… ja, det luktar svett. Det är faktiskt inte bara i armhålorna som det börjar lukta utan även mellan benen. Men det är ingen fara, en dusch fixar det!

Läs också: Därför är ditt könshår mörkare än håret på huvudet

#5: Du försöker dölja det

Många är rädda för att snippan ska lukta och försöker därför dölja det med parfym, deodorant och annat – men sluta med det! Huden och vävnaden vid din snippa är känslig och ska inte tvättas med något annat än vatten och tvål som är till för kön.

#6: En infektion

Om din snippa är i obalans, av till exempel en infektion, så kan det börja lukta starkt. Då är ett vanligt symptom en skarp lukt och mer flytningar. Om du tror att du har en infektion så kan du gå till ungdomsmottagningen och få hjälp!

Kom ihåg, alla snippor luktar. Om du är orolig för att du luktar mer mellan benen så kan du alltid få hjälp av en skolsköterska eller ungdomsmottagningen.

Missa inte:
Sex saker du förmodligen inte visste om tamponger
Därför ger din kropp ifrån sig pinsamma ljud
Fråga FRIDA: ”Det kliar i underlivet”

Foto: IBL