Flytningar - vad betyder de?

Färgen, lukten och mängden – det här betyder dina flytningar

Försöker dina flytningar säga dig något? Läs och lär här!

”Yes! Jag har fått flytningar!” borde vi faktiskt säga varje gång de dyker upp i trosorna. Vi ska nämligen vara tacksamma för våra flytningar, de är ju resultatet av att din snippa håller sig både ren och infektionsfri.

Vad betyder flytningarna?

Flytningar kan säga en hel del om din hälsa. Så om du vill veta vad som pågår – kolla trosorna! Din kropp kanske försöker säga någonting? Så här kan du tolka flytningarna.

Gryniga eller illaluktande flytningar

Om flytningarna är tjocka, byter färg och konsistens och/eller börjar lukta kan det vara tecken på sjukdom eller svamp. Det behöver dock inte handla om en sexuellt överförbar sjukdom, bakteriell vaginos kan vara en sån sak, då behövs antibiotika. Ta hjälp av en gynekolog om du är osäker eller orolig, de finns där för dig!

Vad betyder bruna flytningar?

När det dyker upp bruna flytningar i trosan så beror det antagligen på att du är i slutet av din menstruationscykel, då flytningarna kan vara blodblandade. Det bruna är helt enkelt gammalt blod som vill ut. Kommer det brunblandade flytningar som inte kan kopplas till mensen bör du kontakta en gynekolog för att utesluta graviditet eller sjukdom.

Läs mer om färgen på flytningar här!

Flytningar förändras vid ägglossning

Vid ägglossning blir flytningarna mer rikliga och klibbiga, lite som äggvita. Det är kroppens sätt att förbereda sig för en graviditet.

Läs mer

Är din mens normal? Gör Baaam och Fridas menstest här!

11 saker du borde veta om flytningar?