Baaam och FRIDA lanserar Menspodden

Din mens är blodigt allvar! Nu lanserar vi Menspodden – lyssna här!

Pinsamt, jobbigt, kladdigt eller rätt coolt? Det finns alltid något att säga om mens – nu finns Menspodden som aldrig kommer tröttna på detta spännande ämne!

Nu är det premiär för Menspodden – en satsning från FRIDA och vår systersajt Baaam!

Vår redaktör Nathalie Mark har bjudit in mängder av spännande gäster för att diskutera mens. För trots att hälften av jordens befolkning blöder en gång i månaden (just nu har ungefär 800 miljoner kvinnor mens!) så vet vi ganska lite om det. Framför allt så pratar vi alldeles för lite om det – och det vill vi ändra på!

I Menspodden kan du få lyssna på gäster som har problem med sin mens, som Hulda Andersson som lider av endometrios – en sjukdom som brukar kallas för ”mensvärken från helvetet”. Det kommer också andra gäster och experter, bland annat har vi en stor FRIDA-special där gynekologen Helene Kopp Kallner svarar på alla de läsarfrågor om mens som ni skickat in!

För hur mycket är egentligen en normal mens, har gympalärarna rätt eller fel när de säger att skolgympan är bra mot mensvärk och vad är egentligen tampongsjukan? I Menspodden får du lyssna på allt värt att veta om din menstruation!

Lyssna här!

Mer mens! Lyssna på menspodden med Nathalie Mark

 

 

Allt om din mens

Nu splainar Baaam och FRIDA mensen! Hälften av jordens befolkning kommer få, har eller har haft det. Mens alltså. Men visste du att många kvinnor blöder för mycket och många av oss har smärta helt i onödan? Dessutom vet både män och kvinnor för lite om mens. Att blöda ska inte vara läskigt, äckligt, förknippat med skam eller onödig smärta. Därför behövs menssplaining!

Allt du vill veta om mens hittar du på menssplaining.se