Det här händer i kroppen när du blir kåt

Det här händer i kroppen när du blir kåt

En pirrande känsla som sprids i kroppen, och kanske en längtan efter att ha sex. FRIDA listar vad som händer i kroppen när du blir kåt.

Att bli kåt kan hända vid olika tillfällen. När du tänker på någonting upphetsande, när du ser eller läser någonting som du går igång på eller när du är tillsammans med en annan person och ni tar på varandra. Du kanske också bli kåt utan någon speciell anledning alls.

När du blir kåt sprids ofta en pirrande känsla i hela kroppen, och främst vid könet. Alla människor tänder inte på samma saker men ofta känns det på ett liknade sätt. Så vad händer i kroppen rent fysiskt när du blir kåt? Här är svaret!

1. Snippan sväller

När du blir kåt ökar blodtillförseln till snippan. Blygdläpparna och klitoris sväller och slidan öppnas och blir djupare. Den blir helt enkelt redo för att ha sex.

2. Brösten växer

Hur mycket de sväller är individuellt. Bröstvårtorna blir även styva och hårda.

3. Tydligare andning

Du kan märka att du börjar andas häftigare, nästan som att du har varit ute och sprungit.

4. Du blir varmare

Många upplever att de får högre kroppstemperatur, vilket beror på blodflödet som ökar när du blir kåt.

5. Musklerna spänner sig

När du får orgasm drar musklerna ihop sig och det kan hända även när du blir kåt – men inte i lika stor utsträckning. Svettningen kan också öka och du kan börja skaka eller rycka i kroppen.

Vad händer för snoppbärare?

Att vi blir varmare och att det pirrar händer oavsett kön men det uppenbara, om du har snopp, är att du får stånd då den sväller och blir hård. Pungen dras ihop och det kan också komma lite genomskinlig vätska som fuktar ollonet.

Läs mer!
Sju saker som händer med snippan när du blir upphetsad
Sju saker som händer i kroppen när du har sex
10 sexigaste scenerna ur dina favoritserier

Källa: UMO.se

Foto: IBL