Annons

Annons

Guide: Så ska du använda din concealerHar du alltid undrat hur du använder färgerna i concealer-paletten? FRIDA reder ut vilken som ska vara till vad.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

Ibland kan det vara en riktig utmaning att hitta rätt i concealer-djungeln. Undrar du vilken färg som ska användas till vad? Med FRIDAs guide behöver du inte fundera mer.

Rosa
Rosa funkar väldigt bra på partier som är lite mer gröna. Har du en olivfärgad hy? Då ska du använda en rosa concealer för att ljusa upp mörka ringar under ögonen.

Annons

Gult
Gult är bra för att ta bort blå partier i ansiktet, som brustna blodkärl eller om du har råkat slå dig och fått ett blåmärke.

Orange
Om du har en mörkare hudton och vill trolla bort ringar under ögonen, är en concealer med lite mer orange ton det perfekta valet för dig. Orange neutraliserar nämligen blå och lila toner.

Grönt
Får du lätt rödflammiga partier i ansiktet? Prova en grön concealer. Den gröna färgen dämpar nämligen rosa och röda färger. Därför funkar den också utmärkt om du vill täcka finnar.

concealer
1. Concealer från Isadora, 159 kr
2. Concealer från Smashit, 199 kr

Läs även:
Så målar du perfekt eyeliner (varje gång!)
Tutorial: Så täcker du finnar och akne med smink
9 grymma beautyprodukter för under 150 kronor

Foto: IBL

Produkterna i denna artikel är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Annons
Annons


AnnonsLaddar