Annons

Annons

Guide: Hitta dina erogena zoner på kroppen

erogena zoner

Hitta dina erogena zoner på kroppen!Var på kroppen är det extra skönt med beröring och smekningar? Här är de vanligaste erogena zonerna som funkar perfekt för massage och förspel.

1. Underarmarna
Här finns det massor av nervändar så underarmarna är ett ställe på kroppen där lätt beröring ofta är en blandning av behag och kittling. Gör små cirkelrörelser från armvecket ända ut till fingertopparna för en skön stimulans.

Annons

2. Halsen och nacken
Att massera nacken är väldigt avslappnande då den ofta är spänd. Låt gärna ett finger sakta glida ner från käken över halsen, det är mycket omtyckt. Den här massagen framkallar lätt rysningar i hela kroppen.

Gilla FRIDA på Facebook

3. Knävecken och hälsenorna
Knävecken består av väldigt tunn hud vilket gör att beröring där känns mer än på andra ställen. Och precis som på underarmarna finns det väldigt många nervändar på området runt hälsenorna och gör det extra känsligt för smekningar.

Läs mer om sex och kärlek:
11 saker du borde veta om flytningar
Svaren på sexfrågorna du inte vågar ställa
Sex sanningar och myter om sex

4. Hårbotten
Det är egentligen inte så konstigt att många älskar att få håret tvättat hos frisören eller när en kompis pillar i det. När vi masserar hårbotten frigörs endorfiner som är lustframkallande hormoner. Med andra ord känner vi ett välbehag när någon masserar vår hårbotten.

5. Insidan av låren
Den här kroppsdelen är väldigt känslig och det är nästan så att det kittlas bara av att vi rör vid insidan av låren. Var försiktig med smekningarna här, men att det är ett ställe som man gärna berör under förspel finns det inga tvivel om. Kan framkalla rysningar i hela kroppen.

6. Ryggraden
Vem har inte bett om att få bli kliad på ryggen någon gång? Man kan se ryggraden som den erogena vägen längs kroppen. Lätt beröring längs ryggraden gör dig avslappnad och tillfredsställd.

7. Brösten
Bröst, och speciellt bröstvårtor, är väldigt känsliga områden för både killar och tjejer. Däremot så är det en smaksak om man tycker att det är skönt och kittligt eller bara obehagligt vid beröring. Erogena zoner skiljer sig från person till person så se till att hitta dina favoriter.

Läs även:
Sex magiska saker du inte visste om klitoris
Att ha sex första gången är bättre i dag än förr
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa

Foto: Thinkstock

Annons
Annons


AnnonsLaddar