Annons

Annons

Guide: Allt du borde veta om glidmedelVisste du att det finns olika sorters glidmedel? Och att vissa smakar och luktar frukt? Här är allt (och lite till!) du borde veta om glidmedel!

1. Torra slemhinnor
Om slemhinnorna i ditt underliv är torra så kan glidmedel vara räddaren i nöden, det minskar nämligen friktionen när du ska ha sex. Slemhinnorna kan vara torra av olika anledningar, det kan till exempel bero på att du är stressad.

Annons

Även fast du inte har torra slemhinnor kan glidmedel vara ett härligt komplement när du ska ha sex – med någon annan eller dig själv.

Fun facts: 9 saker du faktiskt borde veta om kondomer

2. Olika sorter
Det finns tre olika huvudgrupper av glidmedel: vatten-, olje- och silikonbaserade glidmedel. Vattenbaserade glidmedel är vanligast och ofta billigast. Det ska vara hudvänligt men har en tendens att torka ut – vilket är lite motsägelsefullt. Men den blöta effekten ska komma tillbaka om vatten tillsätts.

Oljebaserat glidmedel har antingen något slags fett eller en olja som bas, de vanligaste exemplen är vaselin och olivolja. Det kan försämra kondomens hållbarhet vilket självklart inte är bra.

Till sist är det silikonbaserat glidmedel vilket vanligtvis är lite dyrare – men ska då även vara dryg i konsistensen och effektivt. Många kondomer har sådant glidmedel ”inbyggt”.

3. Olika funktion
Det finns även andra egenskaper som glidmedel kan ha, det kan till exempel vara spermiedödande, ha en speciell smak och lukt eller ha en värmande effekt.

Relaterat:
Sex onanitips som gör det ännu skönare
Åtta viktiga saker du borde veta om klamydia
Sex sanningar och myter om sex

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar