Annons

Annons

Gratisappen funkar som överfallslarm – och ska sätta stopp för sexuella trakasserierMed nya gratisappen Allone, som är ett överfallslarm, ska du kunna larma vänner eller dina föräldrar om du blir överfallen.

Den svenska appen Allone, som lanserades i juli förra året, fungerar som ett överfallslarm. I appen ska du kunna larma dina vänner, föräldrar eller andra kontakter som du själv väljer ut, om du behöver hjälp.

Annons

Appen har utformats för att ungdomar ska kunna slå larm om du till exempel blir överfallen eller utsätts för sexuella trakasserier. Dessutom kan du skapa grupper med dina vänner för att hålla koll på varandra, eller låta dina föräldrar se var du befinner dig.

Gilla FRIDA på Facebook

Läs också:
Eric Saade hyllas för inlägg om sexuella trakasserier
Så funkar Peach – appen som alla pratar om
Ashley Benson slår tillbaka mot kroppsidealen: ”Jag får höra att jag är för fet!”

Allone utvecklades av Anders Paulson och hans dotter Filippa Paulson, just av den anledningen att inga ungdomar ska behöva känna sig otrygga.

”Det är helt oacceptabelt att min dotter och andra ungdomar ska behöva vara oroliga för att bli kränkta när de går på nattklubb, konserter eller festivaler. Jag bestämde mig för att ta fram en gratis app för att hjälpa till att skydda så många som möjligt”, säger Anders i ett pressmeddelande.

Appen är helt gratis och finns tillgänglig för både Iphone och Android-mobiler.

Läs också:
Långläsning: Varför är mens pinsamt?
Little Mix dissar kroppsidealen
Dina Snapchat-bilder är inte längre hemliga

Annons
Annons


AnnonsLaddar