Annons

Annons

Fyra tips för att bli bekväm utan smink i sommarKänner du dig obekväm när du är osminkad? FRIDA tipsar om hur du blir on point helt utan make up.

Finns det något mer befriande än att skippa sminket när du gör i ordning dig på morgonen? Så himla mycket tid du sparar, och dessutom är det så värt det om du ska ut i solen och få lite färg i ansiktet.

Annons

När det är varmt ute är det dessutom svårt att få sminket att hålla, och det kan täppa till porerna och ge finnar när du svettas – så varför inte bara strunta i det helt och hållet? FRIDA har knepen som gör att du känner dig mer bekväm utan smink i sommar.

1. Ingen annan än du själv tänker på det
Tittar du på andra som är osminkade och tänker ”oj vad osminkad hon var? Nej, förmodligen inte. Det är ingen annan än du själv som kommer att tänka på att du går utan smink, så utmana dig själv att gå osminkad en vecka. Tillslut släpper du tankarna och blir mer bekväm. Vi lovar!

Hi Napoli!!! Bags are real today lol! ????Off to work!!!!! ☀️?☀☀️?

Ett filmklipp publicerat av Bella Hadid (@bellahadid)

2. Din bästa tid är nu
Det är sommar och det är dags att D-vitaminboosta hyn rejält. Se till att använda solskydd om du vistas i solen, men mer än så behövs det faktiskt inte. När fräknarna träder fram och du börjar bli lite smått gyllenbrun finns det faktiskt ingen anledning att sminka över det med ett rejält lager foundation. Om du någon gång ska utmana dig att gå osminkad – gör det nu!

3. Återfukta
Vill du se piggare ut men skippa sminkbasen? Satsa på att återfukta ansiktet med en bra ansiktscreme. Det gör att du får en naturlig lyster och hyn ser klarare ut. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att smörja in hyn under sommaren, eftersom hyn lätt torkar ut av solsken och värme.

4. Satsa på ögonbrynen
Ett par snygga ögonbryn lyfter din look och ger dig en klarare blick, utan att du behöver sminka dig. Testa att färga ögonbrynen och fransarna hemma om du vill skippa sminket i sommar men ändå behålla karaktären i ansiktet.

Psst! Glöm inte att sola säkert i sommar – din hy kommer att tacka dig om du är noggrann med solskyddsfaktor!

Läs också:
Fem vanliga missar som skadar ditt hår under sommaren
Så blev Kendall Jenner av med sin akne på kroppen
Sex vanliga fällor som kan ge dig finnar

Foto Instagram: @kyliejenner

Annons
Annons


AnnonsLaddar