Annons

Annons

FRIDA tipsar: Sommarens bästa pocketböcker

FRIDA tipsar: Sommarens bästa pocketböcker


Dags att byta ut skolbänken mot hängmattan och matteboken mot en sommarpocket. FRIDA tipsar om sommarens bästa pocketläsning.

Efter månader av plugg och texter om bråktal och periodiska systemet har du gjort dig förtjänt av att läsa något riktigt bra i sommar. Ta med dig picknickfilten ut i solen eller släng dig i hängmattan för att njuta av sommarens bästa läsning.

Annons

1. Cinder + Scarlet
Av: Marissa Meyer
Såhär har du garanterat inte hört dina favoritsagor förut! Marissa Meyers Lunar-serie berättar om hjältinnor i en framtidsvärld med cyborger och androider och ett intergalaktiskt krig, inspirerade av kända sagor. Hittills finns de två första böckerna i serien, Cinder (inspirerad av Askungen) och Scarlet (inspirerad av Sagan om Rödluvan) i pockethandeln.

Gilla FRIDA på Facebook

Skärmavbild 2016-05-04 kl. 11.25.47

2. Efter Alaska
Av: John Green
Han ligger bakom succéerna Förr eller senare exploderar jag (The fault in our stars) och Pappersstäder (Papertowns), och nu finns äntligen ännu en historia av John Green i pockethyllorna. Miles Halter lever ett ganska osocialt liv med plugg och tv med föräldrarna som huvudsysslor. Men när han flyttat till internatet Culver Creek förändras allt. Där träffar han Alaska Young som är motsatsen till alla Miles träffat tidigare – rolig, smart, sexig och oberäknelig.

efter-alaska

15-årsgräns på bio kan försvinna i Sverige

3. Skärvor av minnen
Av: Laurie Halse Anderson
Hayley har i flera år flyttat runt i USA med sin pappa utan att någonsin hinna rota sig innan nästa flytt är på gång. När de återvänder till den gamla hemstaden så att Hayley kan gå färdigt skolan möter hon Finn, killen som sakta lyckas bryta ner murarna hon länge kämpat för att bygga upp. Hemma kämpar hennes pappa med att komma över minnena från tiden som soldat i krigets Irak och Afghanistan.

omslag_skarvor-av-minnen

4. Girl Online
Av: Zoe Sugg
YouTubern Zoella har miljontals följare på sin vlogg om skönhet, livsstil och mode, och i mitten av juni släpps äntligen hennes första roman som svensk pocket. Likt Zoella själv handlar boken om en viral tjej från Brighton, nämligen 16-åriga bloggaren Penny. Penny bloggar om allt. Killar, familjen och sina panikångestattacker, allt under namnet ”Girl Online”. När en pinsam video av henne sprids på nätet åker hon med föräldrarna till New York för att fly ryktena som börjar spridas. Det är där hon träffar Noah, killen hon ska bli blixtkär i. Men hur ska deras kärlek överleva när hon återvänder till England? Det här är definitivt sommarens sötaste kärleksroman!

girl online

5. Livet efter dig
Av: Jojo Moyes
Jojo Moyes kärleksroman har blivet en succé världen över och den 17:e juni kommer äntligen filmen, med Sam Claflin och Emilia Clarke i huvudrollerna. Boken handlar om Will och Lou som är så olika varandra man kan bli. Men ändå möts deras vägar när Lou blir Wills assistent efter att en motorcykelolycka gjort honom förlamad.

Livet-efter-dig-Jojo-Moyes

6. Som eld
Av: Sara Lövenstam
Anna och Lollo lever så olika liv man kan. Anna skejtar och bor i förorten. Lollo kommer från en fin familj med mycket pengar. Men den här sommaren korsas deras vägar när de båda spenderar sommaren på samma skärgårdsö. Trots att Lollo utåt sett har allt man kan önska sig – dyra båtar och en sommarvilla med en enorm tomt känner hon sig fängslad. Tills hon träffar Anna vid bryggorna.

som eld 2

7. After-serien
Av: Anna Todd
Tessa är en ordentlig tjej som lever ett tryggt liv med en bra pojkvän. Men en dag träffar hon Hardin. Med sina tatueringar, rufsiga hår och främmande dialekt är han helt annorlunda från vad hon är van vid. Tre böcker om Tessa har hunnit komma ut: När vi möttes, När vi föll och När vi tvekade. Den fjärde, För evigt släpps som pocket i början av juni.

När vi tvekade av Anna Todd

Spara pengar till sommarlovet (vi vet hur du lyckas!)

8. Den femte vågen
Av: Rick Yancey
Boken som blev filmen The 5th Wave med Chloë Grace Moretz i huvudrollen. Den har jämförts med succéer som Hunger Games och Twilight, men här möter vi aliens istället för vampyrer. Cassie har förlorat sina föräldrar i en attack från utomjordingar och hennes bror har blivit tillfångatagen. För att rädda honom måste hon ta sig till utomjordingarnas träningscenter. Den femte vågen är första boken i en trilogi.

femte vågen

9. The Danish girl
Av: David Ebershoff
Har du ännu inte sett filmen som gav vår svenska favorit Alica Vikander en välförtjänt Oscarstatyett finns även boken som ett alternativ. Det är den sanna historien om den danska konstnären Einar Wegener som gjorde världens första lyckade könskorrigering och blev Lily Elbe.

danish girl

10. Maja och döden
Av: Ann-Mari Ljungberg
Har du också skrattat och gråtit till Förr eller senare exploderar jag kommer du känna igen dig i den här historien. Maja är 13 år och ligger inlagd på canceravdelningen på Östra sjukhuset i Göteborg. På sjukhuset skriver hon dagbok om sina dagar. Hon skriver om hur hon upptäckte att hon var sjuk, om den äckliga sjukhusmaten, om de andra barnen på sjukhuset och om sina gamla vänner i skolan som inte längre hör av sig. Och så skriver hon om killen hon var kär i innan hon blev sjuk. Leonard.

maja och döden

Glöm inte: Gamla favoriter
Har du en gammal favoritbok eller till och med en favoritbokserie? Läs om dem! Riktig bokmagi som till exempel Harry Potter, Twilight och Hunger Games går inte att tröttna på!

daniel-radcliffe-jk-rowling-pottermore-grown-up-harry-potter-update
Bildkälla

Trevlig sommarläsning!

Läs också:
En ny Harry Potter-bok släpps i sommar
14 vanliga tjejnamn från år 1999 – 2014 (och vad de betyder!)
Provåk Harry Potter-landets nya attraktion här

Av: Erika Svensson
Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar