Annons

Annons

Nu lanserar vi FRIDA Tech – men vad är tech egentligen?

I dag lanserar vi FRIDA Tech.Du använder teknik flera gånger om dagen, typ varje gång du kollar din mobil. Nu lanserar vi FRIDA Tech där du kommer att lära dig de senaste hacksen, läsa allt om dina favoritappar, hur du startar ditt eget techföretag samt hur du kan tjäna pengar på sociala medier.

Intresset för teknik växer enormt snabbt bland unga tjejer, men trots det är det fortfarande fler killar som utbildar sig till programmerare och som startar tech-företag. Därför startar vi i dag FRIDA Tech – en plattform för tjejer där vi samlar de allra roligaste nyheterna, intervjuerna och guiderna inom tech.

Annons

Läs även: Det här är vad ”i:et” i Iphone står för

Men vad är tech egentligen? Jo, tech är något som finns överallt runtomkring dig. Om du scrollar i din mobil, spelar spel, skickar snaps, kollar på Youtube eller redigerar bilder så använder du dig av teknik för att kunna göra det.

Det är också en jättestor bransch där du bland annat kan jobba som spelutvecklare, bygga appar och utveckla dina spännande idéer till företag. Ta chansen på gymnasiet att starta ett coolt UF-företag, eller läs en kurs i entreprenörsskap!

Läs även: De startade en egen modeapp – som frontats av Therese Lindgren

FRIDA Tech kommer du att kunna läsa de senaste nyheterna om dina favoritappar, du kommer att få lära dig att redigera film och foto, bygga din egen hemsida, få reda på hur du kan starta din egen app men också hur du kan tjäna pengar på dina sociala medier.

De roligaste tech-nyheterna kommer vi att ge dig i alla våra kanaler: FRIDA.se, Youtube, Snapchat, Instagram, i FRIDApodden och i tidningen FRIDA. Teknik är roligt och vi kommer att göra det ännu roligare! Och förhoppningsvis inspirera dig till att vilja lära dig ännu mer om tech!

Har du några önskemål om vad du skulle vilja läsa om? Hör gärna av dig till oss och tipsa om dina idéer!

I videon nedan förklarar Sara och Terese mer om FRIDA Tech:

Klicka här för att komma till FRIDAs Youtubekanal!

Läs även:
27 svenska miljardärer – gissa hur många tjejer som finns på listan?
Så mycket tjänar kända youtubers på ett år
Så enkelt lurar du till dig mer minne i din Iphone

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar