Annons

Annons

FRIDA-Sara ryter ifrån: ”Sluta stirra på min kropp”Nej tack till killar som stirrar ner i urringningen och granskar ens kropp. FRIDA-Sara har fått nog!

Jag gjorde nyligen en intervju där en kille konstant stirrade ner i min urringning. Inte för att jag vill ursäkta mig kring det hela, men urringningen var inte ens djup. Jag har haft betydligt mindre täckande kläder på mig. Men min känsla efteråt är densamma. Jag vill inte ha på mig den där skjortan igen. Jag vill inte riskera att någonting sådant ska distrahera andra personer när jag jobbar. Gud vad oprofessionellt av mig. Eller?

Annons

En annan gång gick jag förbi tio män i 20 till 50-årsåldern. En efter en vände de på huvudet för att granska min kropp uppifrån och ner, och de slutade inte att titta förrän jag var långt borta. Samtidigt är det JAG som mår dåligt och vill titta ner i marken och försvinna när jag går förbi dem. Det är JAG som känner mig obekväm och gör ett snabbt försök att vicka på rumpan så minimaliskt jag bara kan. Och det är JAG som känner i hela kroppen hur alla de där tio männen stirrar på min röv i mina tighta löpartights när jag passerat dem. Ser ni problemet?

”Att du granskar min kropp är ingen komplimang”

Just i den stunden tvingade jag mig själv att hålla mitt huvud högt och himla med ögonen i ett försök att visa att de är patetiska och att jag inte påverkas av deras blickar. I halsen bubblade däremot ilskan och jag ville bara skrika ”VAD I HELVETE VILL NI MIG?”. Men att som ensam tjej skrika åt tio killar är inte det lättaste…

Att du granskar min kropp är ingen komplimang. Jag blir varken nöjd eller får högre självförtroende av det. Och jag blir definitivt inte en gnutta attraherad eller sugen på dig. En flörtig blick är absolut inte samma sak som ett sexistiskt granskande av min kropp. Jag är så otroligt trött på att killar tar sig friheten till och tror att de kan behandla tjejer precis som de vill. Det är inte så att jag stirrar på en killes snopp i fem minuter eller granskar honom upp och ner minst tjugo gånger när han går emot mig.

Så snälla, berätta för mig. Varför stirrar ni på min kropp på det sättet?

Läs också:
Ny undersökning: Så många är rädda för näthat
11-åringen nätmobbas – här läser han upp de elaka kommentarerna
Eric Saade hyllas efter sitt inlägg om sexuella trackaserier

Foto: Pavel Maira

Annons
Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate

MEST LÄST


AnnonsLaddar