Annons

Annons

FRIDA recenserar One Directions nya album Made in the A.M.Idag släpptes One Directions nya album Made in the A.M. FRIDA-Terese och FRIDA-Sara har recenserat hela plattan – här kan du läsa vad de tyckte!

Sara och Terese lyssnade på albumet var för sig och skrev ner sina åsikter på egen hand, för att inte påverkas av den andra.

one direction made in the a.m

1. Hey Angel
Sara: Ingen stark start direkt. Det är en fin melodi med en fin text. Det blandas med hård bas.
FF+
Terese: Svårt att sätta fingret på den här låten, den ger inte så mycket. Varken bra eller dålig liksom.
FF

Annons

2. Drag me down
Sara: Albumets svängigaste låt! Jag förstår verkligen varför de valde att ha den som första singel, vilket drag. Jag älskar både soundet och budskapet.
FFFFF
Terese: Förstår varför den här släpptes som första singel från albumet. Känns lite annorlunda från andra låtar och jag gillar det.
FFFF

3. Perfect
Sara: Den finaste balladen som One Direction någonsin har gjort och helt klart albumets bästa låt. Texten, musiken, sången – allt är perfekt. Jag kan inte sluta lyssna på den, och Harrys röst säger jag bara…
FFFFF+
Terese: Min solklara favorit! Skönt tempo i låten, bra text och visst man bara leva i musikvideon till Perfect? Gillar att det är en låt som inte handlar om den klyschiga kärleken utan att de faktiskt framställer sig själva som lite ”bad”.
FFFFF

4. Infinity
Sara: Jag skulle säga att texten nästan gör hela låten, väldigt fin. One Direction är väldigt duktiga på ballader och den här är grymt bra.
FFFF
Terese: Jag älskar som bekant ballader och cheesy låttexter och den här prickar in båda två. Ibland är det däremot så smörigt att det nästan tippar över som i ”How many nights does it taket to count the stars, that’s the time it would take to fix my heart”.
FFFF+

5. End of the day
Sara: Helt klart en låt som växer och jag tror att många gillar den. Lite för spretig för min smak (många olika melodier i en och samma låt), men den fastnar på hjärnan.
FF
Terese: Det starka i den här låten är refrängen och sista versen. Går och nynnar på refrängen efter att ha lyssnat igenom hela skivan. En låt som växer.
FFF

6. If I could fly
Sara: Fin ballad med pianospelande och en betydligt djupare text än vad One Direction brukar bjuda på. Jag ryser när jag lyssnar på den, den berör.
FFF+
Terese: En klassisk pojbandsballad och jag älskar det! Det är pianospel och starka känslor. Hur bra är inte Harry i refrängen? Åååh<3
FFFF+

7. Long way down
Sara: Kanske ingen powerballad men definitivt skön bakgrundsmusik att ha på när du är hemma. Den är behagligt att lyssna på och låter lite som ett filmsoundtrack.
FFF
Terese: Skivan fortsätter med det lite lugnare tempot och det här är en skön låt. Tar mig inte med storm men är perfekt som avslappnande bakgrundsmusik. Kommer förmodligen vilja lyssna mer på den här.
FFF

8. Never enough
Sara: Mitt första intryck av början var “OJ!”. Så här har du aldrig hört 1D förut. Är det blues de försöker sig på? Blandat med rock? Jag är tyvärr inte jätteimponerad, mer lite skrämd haha.
F
Terese: Sorry 1D, men vad hände haha? Får lite Lejonkungen-vibbar av det här. Nej, det är inte bra. Har lyssnat flera gånger men den fastnar inte alls, i alla fall inte på ett positivt sätt.
F

9. Olivia
Sara: Det här påminner lite om gamla 1D-soundet och tyvärr säger jag inte det som någonting positivt. Det här var inte bra.
F
Terese: Alltså nej, det här gillar jag inte heller. Spelades det här in när alla hade en dålig dag eller?
F

10. What a feeling
Sara: En typisk utfyllnadslåt på albumet. Helt okej att lyssna på när du är hemma, varken starkast eller svagast på skivan. Känns lite 80-talet…
FF
Terese: Också en ganska ”mellanmjökig” låt, känns som en typisk utfyllnadslåt.
FF

11. Love you, goodbye
Sara: En fin ballad, jag gillar att lyssna på den. Men kanske inte en låt som sticker ut eller fastnar på hjärnan efter lyssning.
FF+
Terese: Ytterligare en ballad men jag misstycker inte. Skönt tempo och jag gillar texten. Måste dock erkänna att jag hellre hade blivit överraskad med något lite mer spännande så här långt in på skivan.
FFF+

12. I want to write you a song
Sara: Lite akustisk känsla där man drömmer sig bort till en stuga uppe i norr med en skön trubadur. Kanske inte någon konsertlåt men gärna en låt de får spela för mig framför en brasa. Dock ingen stark text.
FF
Terese: En mysig låt, men tycker mer det låter mer som något din kille spelar för dig hemma på rummet efter att han övat på gitarren. Det kanske i och för sig är det som är meningen med den här?
FF+

13. History
Sara: Mycket country-rockkänsla som jag i början hade lite svårt för. Men jag börjar digga den här låten. En av albumets starkaste.
FFF
Terese: Det här känns verkligen som en ”hej då-låt”. Kanske passar perfekt för skolavslutningar och studenten? Louis imponerar i sista versen!
FFF

14. Temporary fix
Sara: Snacka om att dra igång sin publik. Jag gillar den, jag har alltid gillat One Directions mer fartfyllda låtar. Påminner mycket om soundet på Four och det är ett starkt album.
FFF+
Terese: Det här gillar jag! Äntligen kommer tempot igång igen. Gillar rock-vibbarna! Refrängen bjuder upp till spontandans. Den här vill jag se live!
FFFF

15. Walking in the wind
Sara: Jag har inte så mycket att säga om det här låten, den börjar lugnt och drar igång lite mer i refrängerna. Den är helt okej.
FF+
Terese: Ännu en hej då/göra slut-låt i halvlugnt tempo. Inget mer än så.
FF

16. Wolves
Sara: En typisk utfyllnaddslåt som varken är starkast eller svagast på albumet. Däremot så stör jag mig lite på metaforen att vargarna i texten representerar killar som är ute efter ditt hjärta. Lite too much.
FF
Terese: Jag gillar allt med den här låten förutom texten. Sorry, men försöker dem låta som vargar? Och varför sjunger dem om killar som vill sno deras tjej och att de måste försvara tjejen? Känns lite väl gammalmodigt.
FF

17. A.M.
Sara: En fin avslutning, helt klar. Känns väldigt mycket “nu tar vi en paus men kommer tillbaka, väntar ni på oss”-känsla. Mycket fin text! Känns nästan lite punkigt, mot Linkin park-hållet.
FFFF
Terese: Hela skivan avslutas med, surprise: en ballad! Den här gången om en person man känt länge och som man fortfarande inte kan släppa. Gillar den, även om jag inte blir överväldigad.
FFFF

Sammanfattning av One Directions nya skiva

Sara: En mycket lugnare och countryinspirertad ton med fler ballader än vad One Direction tidigare har bjudit på. Stundtals (speciellt i balladerna) känns albumet moget medan de fartfyllda låtarna påminner om One Directions typiska pop-sound. Det finns ett par riktigt bra låtar men överlag tycker jag inte att det här är deras starkaste album.
Terese: Singlarna, som släppts tidigare, är riktigt starka låtar som jag gillar skarpt. Däremot känns albumet ganska svajigt och håller inte alls samma nivå genom hela (även om balladerna får mig att längta tillbaka till stark tonårskärlek). Jag vet att ni kan bättre One Direction!

Foto: Sony Music

Annons
Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate

MEST LÄST


Annons
Laddar