Annons

Annons

FRIDA recenserar Justin Biebers nya album PurposeIdag släpps Justin Biebers album Purpose. FRIDA-Terese och FRIDA-Sara fick chansen att lyssna på de flesta låtarna i förväg – här kan du läsa vad de tyckte!

Sara och Terese lyssnade på albumet var för sig och skrev ner sina åsikter på egen hand, för att inte påverkas av den andra.

Cover_Purpose_300CMYK

1. Mark my words
Sara: En lugn början på skivan. Inte den starkaste låten men heller inte den svagaste. Man förstår att resterande album kommer att vara väldigt känslosamt.
FF+
Terese: Bra låt att inleda plattan med. Meningen ”Mark my words” blandas med lite wailande och inte så mycket mer än så. Inget som läggs på minnet.
FF

Annons

2. I’ll show you
Sara: En av mina favoriter på albumet. Otroligt fin text, jag blir så berörd. Det kommer direkt från hjärtat och melodin är väldigt bra. En grym låt!
FFFF
Terese: Texten är helt klart det mest utstickande med den här låten. Kan vara en av Biebers mest ärliga texter någonsin. Viktig låt som får oss att förstå hur det är att vara Justin Bieber.
FFFF

3. What do you mean?
Sara: Jag förstår varför det är albumets första singel, den sätter verkligen standarden för hela albumet. Sjukt stark och bra låt. Coolt sound.
FFFFF+
Terese: Klockren förstasingel som jag älskade från första gången jag hörde den. Problemet är att den lätt blir uttjatad efter att ha lyssnat på den alldeles för många gånger. Därför kommer det förmodligen inte vara en låt jag lyssnar på om ett halvår, utan bara nu.
FFFF+

4. Sorry
Sara: En perfekt uppföljare till What do you mean. Den är väldigt fin, samma sound men ändå så olika. Kan man säga så? Jag älskar den här.
FFFF+
Terese: Min absoluta favorit på plattan! Det går inte att inte dansa loss när refrängen kommer igång (även om jag står på tunnelbanan) när jag lyssnar på den. Älskar att det är en festlåt fast texten är ganska sorglig.
FFFFF

5. Love yourself
Sara: Kanske inte en av de starkaste låtarna på albumet, men en hat-låt som passar perfekt om du vill sjunga ut din ilska på någon som behandlar dig dåligt.
FF+
Terese: Älskar den lite bittra känslan i stil med ”det är dig det är fel på, jag har kommit över dig”. Perfekt när du stör dig på någon som krossat ditt hjärta. Textraden ”My mama don’t like you and she likes everyone” är min favorit, haha.
FFFF

6. Company
Sara: Känns lite som en utfyllnadslåt på albumet. Den sticker inte ut bland de andra men är väldigt skön att lyssna på. Jag diggar soundet.
FFF
Terese: Typisk ”mellanlåt”, som känns som lite utfyllnad på skivan. Ingen ballad men inte heller upp-tempo. Den är absolut bra men ingenting som jag kommer ihåg efter att ha lyssnat igenom hela albumet.
FF+

7. No pressure (feat. Big Sean)
Sara: Ganska seg låt om jag ska vara ärlig. Den känns väldigt enformig.
F
Terese: Till en början känns den ganska seg, men i refrängen växer den sig starkare och jag börjar gilla den mer. Tycker inte alls att Big Seans rap bidrar med någonting som gör den bättre, snarare tvärtom.
FF

8. No sense (feat. Travis Scott)
Sara: Helt ärligt så har jag inte så mycket att säga om den här låten. Det var helt okej, men ingen låt som jag kommer prioritera att lyssna på.
F+
Terese: Det är den är typen av Bieber-låtar som jag har lite svårt för. Ger mig inte så mycket och får inte alls någon känsla.
F+

9. The Feeling (feat. Halsey)
Sara: En cool låt som jag tror bara kommer att växa. Den känns nytänkande och jag gillar att Halseys röst finns med på den.
FFFF
Terese: Tycker att Justins gamla sound kommer fram lite i den här låten. Tillsammans med hans nya jag tycker jag att det blir en härlig mix. Gillar Halseys inbladning och det här kan vara början på något större. Det här är låten du sätter på under en mysstund med din crush.
FFF+

10. Life is worth living
Sara: Älskar pianospelandet i låten. En fin ballad med fin text.
FF+
Terese: Jag som är en sucker för ballader älskar att skivan till slut bjuder på pianospelande och krossat hjärta i den här låten. Här får vi lära oss att livet är värt att leva trots att någonting har varit svårt. Peppande budskap och passar perfekt vid ett break up.
FFFF

11. Where are ü now
Sara: Finns det någon som inte gillar den här låten? En grym partylåt som jag inte kan förmå mig att tröttna på trots att jag har lyssnat på den typ hundra gånger.
FFFFF
Terese: Älskar den här låten och trots att vi hört den väldigt många gånger har jag inte tröttnat på den. Justin Bieber och Skrillex är helt klart en vinnande kombination och att sätta ihop deras olika musikstilar i en och samma låt är ett väldigt smart drag.
FFFF+

12. Children
Sara: Den här låten skiljer sig lite från resterande albumet och det är kul att höra. Skön rytm som absolut passar perfekt på dansgolvet.
FFF+
Terese: Den här låten passar perfekt på ett dansgolv! Här är inte texten det viktiga utan beatet. Tycker den skiljer sig en hel del från övriga låtar på plattan – men det är enbart positivt. Kul att Justin visar en sådan stor bredd.
FFF

13. Purpose
Sara: Ytterligare en fin ballad med pianospelande. Det fina i den här låten är texten som verkligen känns som en kärleksförklaring till alla Beliebers. Jag ÄLSKAR att han har klippt in ljudklipp från intervjuer där han stöttar unga människor.
FFF
Terese: Ännu en känslosam pianoballad och jag är såld. Fungerar lika bra när du känner dig nere som när du behöver avkoppling eller ska sova. Gillar att han klippt in när han pratar i slutet.
FFFF+

Sammanfattning
Sara: En helt ny genre för Justin som han passar perfekt i. Det är en musik som sträcker sig till en bred målgrupp och många gillar. Jag älskar den nya vägen han går emot.
Terese: Förmodligen Justins mest känslosamma album. Det märks att han har växt upp och samlat på sig mer livserfarenhet (och ett krossat hjärta). Det känns äkta och som att Justins personlighet lyser igenom. Det här en platta till den breda massan och inte bara för inbitna Beliebers.

Foto: Peter Yang

Annons
Annons


Annons
Laddar