Annons

Annons

FRIDA-läsare berättar: ”Det modigaste vi har gjort för kärlekens skull”

FRIDA-läsare berättar det modigaste de har gjort för kärlekens skull.Vad gör man inte i kärlekens tecken? FRIDA-läsarna delar med sig av kärlekssituationerna då de har varit extra modiga.

Rymde hemifrån
Min konfirmationsdag var samma dag som min och min killes ettårsdag den 9 augusti 2014, och min mamma tyckte absolut inte det var viktigare att träffa honom än att konfirmeras. Eftersom han bor tre timmar bort så var det helt omöjligt för honom att vara där med mig, så precis efter att ceremonin i kyrkan var klar tog jag första bästa tåg och åkte till honom. Självklart blev mamma arg och sur på mig, men det var så värt att få vara med honom hela den natten.
/Jonathans flickvän

Annons

Tog första steget
Det modigaste jag har gjort i kärlek är utan tvekan när jag började flörta med en kille på fiket där jag jobbar. Jag märkte att han kollade på mig när han satt och fikade med sina kompisar och liksom sa alltid en massa roliga saker när jag tog hans beställning. Eftersom jag kände igen honom från skolan så letade jag upp honom på Facebook och la till honom som vän. Efter en vecka skrev jag till honom och vi skrev mer och mer. Nu är vi tillsammans! Jag hoppas att alla förstår att det verkligen är värt att chansa, för nu åtta månader senare är jag lyckligare än någonsin och ångrar absolut ingenting.
/Johanna

Överraskade med choklad
Förra sommaren när jag och min dåvarande pojkvän hade varit ihop i flera månader bråkade vi och gjorde slut. Jag tänkte att vi skulle bli tillsammans igen efter några dagar (som vanligt) men ingen av oss hörde av sig till den andra. Efter några veckor ville göra något för att visa att jag älskar honom så jag åkte hem till honom och väntade utanför hans dörr tills han skulle komma hem efter sin fotbollsträning. Med mig hade jag choklad och en fotboll. Efter två timmar kom han hem och när jag hörde honom i trapphuset gömde jag mig för att sedan hoppa fram och skrika ”jag älskar dig!” I mitt huvud tänkte jag att det var gulligt men i den stunden insåg jag att det bara var läskigt. Då märkte jag även att hans mamma var med och de båda stod där och stirrade på mig. Det var så pinsamt! Efteråt gick vi upp till hans rum och pratade och blev ihop igen.
/Tjej som är galen av kärlek

karlekens skull

Våga ta första steget – du kommer inte att ångra dig.

Gav inte upp
Jag har gillat samma kille i över två år men han är inte intresserad tillbaka. Men jag har ändå skrivit till honom två gånger och berättat för honom att jag gillar honom, men han gillade någon annan då. Båda gångerna skakade jag jättemycket i hela kroppen och var nervös. Men jag och den här killen är vänner, fast vi bråkar ofta och ingen förstår sig på vår relation haha.
/Snart 15-årig tjej

Visade känslor
Jag är en helt vanlig 13-årig tjej och när jag gick i fyran så var jag jättekär i en kille. Nu har jag berättat för honom lite smått att jag har känslor för honom och han svarade att han hade känslor för mig också. Vi blev tillsammans efter mycket snack, men förra veckan följde han med mig hem och då jag gick bara fram till honom, la min hand på hans nacke och kysste honom. Jag är så lycklig med honom och han går även i min klass. Han kallar mig för hans prinsessa. Jag älskar dig min prins.
/Anonym

”Jag berättade för mina föräldrar att jag hade en flickvän”

Berättade för föräldrarna
Jag har nog alltid vetat att jag gillar tjejer mer än jag gillar killar, även fast jag gillar killar också. Men för ett år sedan när jag var 15 år gammal så träffade jag en tjej i skolan som jag började gilla. Hon gillade mig också och vi blev tillsammans. Men det svåra var att ta med henne hem. Jag var jättekär, men hur skulle mina föräldrar bete sig? Så jag satte mig ner med min mamma och pappa och berättade att jag hade en flickvän. Och de tog det jättebra! Det är det modigaste jag har gjort för kärleken. Nu i sommar ska min tjej följa med oss på familjesemester!
/Sally

Vågade göra slut
Jag hade ett långt förhållande med en underbar kille fram tills för ett par månader sedan. Jag älskade honom, det gör jag fortfarande, men på något sett så visste jag att jag behövde vara själv, för min egen skull. Jag är bara 16 år och vet inte ens vem jag är, hur kan jag då vara i ett förhållande? Så det svåraste jag har gjort är att göra slut med killen jag älskar på grund av att jag inte kunde vara i ett förhållande, inte för att jag slutade älska honom.
/Olivia

Läs även:
7 sätt att avslöja dina känslor för din crush
Testa dig själv: Vilken relationsnivå är du och din crush på?
Så botar du sexstressen (nej, du är inte den siste oskulden!)

Foto: IBL/Thinkstock

Annons
Annons


AnnonsLaddar