Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Jag är redo för sex – men hur gör jag?”Hur har man sex första gången? FRIDAs expert Jenny svarar på dina sexfrågor.

”Hej Jenny! Jag har en kille och vi har varit tillsammans i snart två år. Vi känner att vi är redo för sex, men jag vet inte hur jag gör. Tänk om jag bara ligger där och det blir jättepinsamt, vad ska jag göra då? Snälla hjälp mig! /Anonym”

Annons

Jenny svarar: Hej! Tro mig, om du bara ligger där och känner dig obekväm så är du inte redo. Redo är du först när du inte kan låta bli att vara nyfiken på allt hos din partner och vilja göra allting, oavsett hur nervöst det känns. Om det känns helt fel och ni inte vet hur ni ska göra så vänta ett tag, backa och fortsätt istället att hångla, smeka och kramas ett tag till.

Läs också: 9 saker du borde veta om kondomer

Det finns gott om tid att ha sex första gången, så låt det ta ett tag. Att ha sex ska vara något häftigt, härligt och spännande. Om det känns nevöst, fånigt och mest som något ni ska få överstökat så är det nog inte nu det ska ske. Känns det rätt så kommer ditt minsta problem vara om du gör rätt eller inte, eftersom det bara är rätt så länge det inte känns fel. Lycka till och kom ihåg att inget är perfekt på första försöket!

Med kärlek, Jenny

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar