Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Jag är oskuld och nervös för första gången”Signaturen "Amanda" är oskuld och tycker det känns nervöst att ha sex för första gången. FRIDAs expert Jenny ger svar!

”Hej! Jag gillar en kille jättemycket men vi är inte tillsammans. Jag har verkligen starka känslor för honom. VI båda vill ha sex med varandra och jag känner mig helt förberedd. Det enda problemet är att jag är oskuld och extremt nervös. Jag har skaffat kondomer, men skulle väldigt gärna vilja veta hur jag ska förbereda mig på bästa sätt så att det blir något att verkligen minnas på ett bra sätt. /Amanda

Annons

Jenny svarar: Hej Amanda! Vad bra att du redan har förberett dig med kondomer. Jag förstår att det kan kännas supernervöst inför första gången, det tror jag det gör för många. Det som faktiskt kan vara ganska bra förberedelse är att testa att ha sex med dig själv först, om du inte har provat det.

Lyssna mer: FRIDApodden: ”Första gången (kyssar, sex och kärlek!)

Ju bättre du känner dig själv, desto bättre kan du förklara vad som känns skönt och inte. Lägg dig på rygg, slappna av och testa hur det känns att ta på dig själv, även inuti musslan om du inte har prövat det. Kan du få in någonting i din hallongrotta så kan jag lova dig att det kommer att gå utmärkt att ha sex också. En del tjejer har väldigt tight slidkrans, och då kan det vara svårt att ens få in ett finger eller en tampong. Det är inget farligt, men det kan vara svårare att ha sex.

Slutligen, se till att köpa glidmedel för säkerhets skull. Ibland kan nervositet göra att man blir torr även om man vill ha sex, och då kan glidmedel vara väldigt bra att ha.

Med kärlek, Jenny

Läs också:
Fråga FRIDA: ”Jag blir äcklad av onani”
”Måste mina föräldrar veta att jag äter p-piller?”
”Min snippa luktar illa”

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar