Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Hur får jag honom att sluta tjata om sex?”Vad gör man om någon tjatar på en att ha sex? FRIDAs sexolog Jenny svarar på dina frågor om sex och kärlek.

”Hej! Jag är en tjej på 17 år och jag är fortfarande oskuld. Killen jag håller på med vill ha sex hela tiden. Jag säger alltid nej men då blir han irriterad. Jag tycker om honom men han är alltid på mig så lite tips skulle vara bra.”
/Anna

Annons

Läs mer om tjat-sex: När sex blir ett tvång

Jenny svarar: Hej Anna! Jag blir så ilsken då jag läser din fråga, för jag vet att det är många tjejer som får dras med samma typ av killar: trevliga ”egentligen”, respektlösa i praktiken. Det är super att du säger nej, jag vet att det är svårt. Be honom förklara sig: varför blir han arg och irriterad? Tror han att du inte gillar honom? Snacka om varför. Är det för att han tycker att han har rätt till sex? Det är inte din uppgift att stilla hans sexuella drifter. Sex måste bygga på respekt för både fysiska och psykiska gränser, annars blir det aldrig bra. Fråga honom om vad han tycker om det och dumpa honom om han glömmer att det är självklart.

Gilla FRIDA på Facebook

Med kärlek, Jenny

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Läs också:
Svaren på sexfrågorna du inte vågar ställa
Sex frågor och svar om att vara bisexuell
Sex sanningar och myter om sex

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar