Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Han vill inte använda kondom”Hur hanterar man att ens partner inte vill använda kondom under sexet? FRIDAs expert Jenny svarar på dina sexfrågor.

”Hej!
Jag och min kille har sex typ varje gång vi ses. Jag har inga problem med att använda kondom men ibland så frågar han om vi kan det utan. Jag säger nej varje gång. Ingen kondom, inget sex. Sedan frågar han om jag inte kan börja med p-stav eller p-piller för han säger att det är skönare utan kondom. Jag är rädd för att börja med preventivmedel för både mamma och min storasyster gick upp i vikt och deras humör blev kaos, vilket jag inte vill ska hända mig. Vad ska jag göra?
/ A”

Annons

Jenny svarar: Hej A! Så himla bra att du står på dig i det här, vad glad jag blir att få höra det. Vill ni köra utan kondom så ska ni båda testa er först, sjukdomar smittar även på bara ”ett dopp” och faktiskt även graviditet om ni har otur. Han får helt enkelt vänja sig, du ska aldrig behöva kompromissa en tum på det här. Om du så småningom själv tröttnar på kondom så finns det exempelvis pessar; en liten silikonkupa som du sätter på livmodertappen inne i slidan, som hindrar spermierna från att ta sig upp.

Det finns också p-plåster, men även där är det olika hur man reagerar. Om du vill testa p-piller så skulle jag rekommendera Qlaira, de är lite dyrare men har få biverkningar eftersom de är så lågdoserade och har naturliga hormon i stället. Jag tycker däremot att om du gillar kondom, så fortsätt med det. Jag har då aldrig hört om en kille som tackat nej till regelbundet sex på grund av kondom, han får helt enkelt bara ta det. Annars är han ingenting att ha!

Med kärlek, Jenny

Vill du också ställa en sex- eller relationsfråga till FRIDAs expert Jenny? Klicka då här för att göra det, självklart kan du vara helt anonym om du vill det!

Läs fler sexfrågor:
Fråga FRIDA: ”Hur smeker jag min kille?”
Fråga FRIDA: ”Hur har vi sex första gången?”
Fråga FRIDA: ”Är jag oskuld eller inte?”

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar