Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Det kliar i underlivet”Signaturen "Jojjo" är nervös för att onanin har gjort att det kliar i snippan. FRIDAs expert Jenny ger råd och svar!

”Hej! Jag är en tjej på 15 år som inte fått min mens ännu men jag brukar onanera. Sedan ett tag tillbaka har det kliat oerhört runt klitoris och i slidan. När vi var hemma hos några andra tvättade vi våra underkläder där, kan det vara en reaktion på nytt tvättmedel? Vi har nu tvättat allt igen men det kliar fortfarande. Jag vågar inte berätta för någon för jag är rädd att det är en sjukdom eller att det är på grund av onanin. /Jojjo”

Annons
Gilla FRIDA på Facebook

Jenny svarar: Hej Jojjo! Jag tror du har helt rätt, du har fått en reaktion på tvättmedlet vilken kan ha orsakat en lätt svampinfektion. Det kliar som attan, men det är väldigt vanligt och inte farligt.

WOW: 8 saker du borde veta om snippan

Det har dock ingenting alls att göra med onani. Att ha kul på egen hand är alltid bra, onani är aldrig någonsin farligt och det kan inte skada dig på något sätt.

Gå till apoteket och köp en receptfri kräm mot svamp, håll dig ifrån socker och sov utan trosor ett tag och se om det hjälper. Gå annars till barnmorskan så kan hon hjälpa dig eller testa dig om du har haft oskyddat sex.

Med kärlek, Jenny

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Ännu mer Fråga FRIDA:
”Min snippa luktar illa”
”Jag är oskuld och nervös för första gången”
”Jag vill ha fler onani-tips”

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar