Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Är jag hetero, bi eller lesbisk?”Signaturen "Anonym" undrar över begreppen hetero, bi och lesbisk.

”Hej! Jag är 14 år och är osäker på om jag är hetero, bi eller kanske lesbisk. Jag vet inte om det beror på att jag kanske tycker att snygga människor i sig är attraktiva, killar som tjejer. Jag vet inte om jag skulle vilja ha sex med en tjej. Jag har och har haft många kändiscrusher på tjejer. Jag har sökt på nätet efter quiz om man är bi/lesbisk, men det kommer bara upp en massa oseriösa svar. Snälla hjälp mig, jag vet inte vad jag ska göra! /Anonym”

Annons

Jenny svarar: Hej! Vännen, tro mig, det här är det många tjejer som undrar! Det är inte alls konstigt att i tonåren vara attraherad av många olika sorters personer, och det fina är att du inte behöver bestämma dig för en ”typ” heller! Jag har träffat på tjejer som bara har legat med tjejer men som också tycker att killar är attraktiva, och som säger sig vara bi. Jag har också träffat på tjejer som bara velat ligga med killar men som fortfarande har kändiscrusher på tjusiga brudar och kan spana in tjejer på stan ibland, men likväl tycker sig vara hetero.

Läs också: ”Sex onanitips som gör det ännu skönare”

Det är viktigt att komma ihåg att det är du själv som bestämmer din läggning, och om du ens vill ha någon. Du kan faktiskt välja att säga att du gillar just ”attraktiva människor”, och att könet spelar mindre roll. Det enda sättet är egentligen att känna efter, och pröva sig fram om du vill det. En bra grej kan vara att snacka med folk på rfsl. Det finns massor som har gått i samma tankar, och rfsl brukar ha grupper för unga tjejer som gillar andra tjejer.

Med kärlek, Jenny

Läs mer:
”Jag vill bli av med oskulden”
”Ska jag säga något om musprutten?”
”Hur ska jag våga köpa kondomer?”

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Foto: All Over Press

Annons
Annons


Annons
Laddar