Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Är jag bisexuell?”Hur vet man om man är bisexuell? FRIDAs sexolog Jenny svarar på dina frågor om sex och kärlek!

”Hej Jenny! Jag är heterosexuell och alltså kär i killar men inte tjejer. Men när jag onanerar blir jag inte speciellt kåt av nakna killar utan mest av tjejer. Är jag bisexuell eller händer det här andra också? /Anonym

Annons

Jenny svarar: Hej! Det är väldigt vanligt. Psykologiskt är det svårt att svara på varför vi tänder på det vi gör, men slutsatsen är densamma: vi dras till det som får oss att känna oss som vi vill, och/eller som vi identifierar oss med. Din hjärna kanske tänker att sex med en tjej skulle vara mjukare och mer samstämmigt om du själv tycker om att ha det så.

Att ha sex är att verkligen blotta sig för en annan person, och att fantisera om sex med killar kanske skapar bilder som du inte gillar. Fantasier är också ett sätt för hjärnan att test-köra saker. En av de vanligaste sexfantasierna hos kvinnor är just andra kvinnor, men långt ifrån lika många skulle ha sex med en tjej i verkligheten. Om du vill kalla dig för bi eller inte är helt upp till dig. Det finns de som dras till båda könen men bara hånglar med killar som kallar sig för bi, men också de som kallar sig hetero men hånglar med tjejer ibland. En fantasi gör ingen läggning, så fantisera på.

Med kärlek, Jenny

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Läs också:
Fråga FRIDA: ”Det kliar i underlivet”
Fråga FRIDA: ”Min snippa ser konstig ut”
Fråga FRIDA: ”Kan jag hångla med tandställning?”

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar