Annons

Annons

Fem vanliga missar som skadar ditt hår under sommarenHåret är som snyggast under sommaren med solblekta slingor och saltvattenslockar - men det här är faktiskt säsongen som skadar håret som mest.

Sommarlovet är äntligen här och snart väntar lata dagar på stranden. Förutom att det är härligt och du får en fin bränna så blir håret så där snyggt saltvattenstänkt och solblekt – men sommaren är faktiskt skadligare för håret än vad du tror.

Annons

Se de största misstagen här nedanför!

Missa inte:
Fem enkla knep för ett snyggt pastellhår i sommar
DIY: Så gör du en grym hårinpackning med saker du har hemma
Så sjukt äcklig är din hårborste egentligen

1. Du solar utan att skydda håret
Det är så viktigt att smörja in dig med solskyddsfaktor när du ska tillbringa tid i solen, lika viktigt är det faktiskt att skydda ditt hår från solens strålar. Annars kan det blir torrt, livlöst och om du har färgat hår så kan det faktiskt bli missfärgat av solen.

Använd hatt, värmeskydd eller solskyddsfaktor som är till för just håret.

sommarhar

Hatt är inte bara snyggt, det skyddar även ditt hår!

2. Du borstar håret när det är blött
Let’s face it, ditt hår är blött större delen av sommaren av härliga dopp i havet och duschar som tvättar bort svett och gammal solskyddsfaktor. För att inte se ut som ett troll i håret väljer många att borsta det medan det fortfarande är blött – det ska du inte göra.

När du borstar håret när det är blött så töjs hårstråna ut på ett slitande sätt och kan göra att håret blir skört, sprött och till och med gå av.

3. Du sätter upp håret
En riktigt varm sommardag vill du verkligen inte att ditt långa hår ska ligga och klibba på ryggen, därför löser du antagligen det genom att sätta upp håret. Det här kan faktiskt vara skadligare än du tror.

Varje gång du sätter upp håret i en slarvig knut, som sedan blir till en lös hästsvans som du sedan släpper ut så sliter det rejält på dina hårstrån. Många gånger fastnar det hår i hårsnodden som gör att stråna går av. Så, var försiktig när du drar ut snodden!

4. Du svalkar dig i luftkonditionering
Finns det något bättre än att sätta luftkonditioneringen på högsta och bara svalka av dig i vinden? Nej, egentligen inte. Men även det sliter på ditt svall.

Du kan skydda ditt hår från hård vind genom att inte snåla med varken balsam eller hårinpackning!

misstag sommahår

Undvik de här missarna så får du ett friskare hår, också efter sommaren!

5. Du använder solglasögon
När du inte har solglasögonen på näsan så är det vanligast att liksom fösa upp dem upp på huvudet. Det här är en bra lösning för att du har någonstans att ha dem samtidigt som det tar bort håret från ditt ansikte – men det finns faktiskt en risk att det skadar ditt hår rejält.

Varje gång du sätter upp glasögonen på huvudet så fastnar hårstrån i metalldelarna och stråna går av.

Kolla också in:
10 grymma tips för dig med tunt hår
Tutorials: Sju snygga (och enkla!) frisyrer till midsommar
Piercade flätor är hetaste trenden på Instagram

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar