Annons

Annons

Fem sätt att stressa ner inför skolstarten

Stressa ner med FRIDAs bästa tips!Vi stressar allt mer, vilket gör det ännu viktigare att vi ger oss själva egentid. Så gör dig reda att hitta din inre zen-zon för här kommer fem grymma chill-knep.

1. Gå en promenad
Gå i lugnt tempo och försök att verkligen ta in dofterna, luften och naturen runt omkring dig. Hur känns ljuset? Hör du några fåglar? Vad är det som växer under dina fötter? När vi är stressade ser vi inte detaljerna. Stanna upp och ta in.

Annons

2. Ta ett bad
Seriöst, vad är väl mer lugnande än att glida ner i ett varmt bad? Sätt på en skön playlist för att komma in i rätt stämning, tänd några doftljus och unna dig ett fräscht badsalt. Glöm inte att stänga av mobilen. Ahh! Himmelriket.

3. Se en mysig film
Ibland är allt du behöver bara att mysa ner dig med en filt i soffan och titta på en grym film. Kanske någon sorglig rulle för att släppa alla hämningar och fulgråta lite för att få ut allt ur ditt system eller någon schysst komedi för att få dig att skratta. Det viktiga är att du kan glömma bort stressen för en stund och bara slappna av.

Relaterat: 11 tips för att bli mer peppad inför skolstarten
4. Sträck ut
Stretching och yoga är perfekta sätt för att mjuka upp både din kropp och ditt sinne. Fantastiskt nog ger det dig både energi på morgonen och lugn på kvällen, så varför inte Youtuba några enkla övningar och testa dem när du känner dig stressad?

5. Drick te
Om du känner dig orolig innan du går och lägger dig så kommer du med all säkerhet ligga och noja och stressa upp dig i stället för att sova när du väl kryper ner i sängen. Så sätt på en kanna vatten och ta sedan ett par minuter till att bara sitta ner och sippa på ditt te. Det kan hjälpa dig att lugna ner nerverna och fokusera på nolltid.
Tips! Undvik te med koffein i och kör i stället på milda smaker som mynta eller kamomill.

Läs även:
15 anledningar till att sommarlovet borde vara längre
16 snygga väskor och ryggsäckar till skolstarten (under 300 kronor!)
Fråga FRIDA: ”Hur ska jag klara av prestationsångesten i skolan?”

Av: Sanne Svensson
Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar