Annons

Annons

Fem enkla knep för att få ett snyggt pastellhår i sommar

lyckas med pastellhar


Vill du göra en förändring i din look nu i sommar? Testa den snygga pastelltrenden - så här lyckas du med den heta frisyren!

Ett par nya jeansshorts, en schysst bikini och en ny hårfärg – det är allt du behöver inför sommaren! Varför inte haka på trenden med en fin pastellfärg i håret? Så här lyckas du med årets somrigaste hårfärg!

Annons

Missa inte:
Tre vanliga (och oväntade!) missar som förstör ditt hår
Rainbrows är sommarens stora skönhetstrend
Inspiration: 18 varianter av svarta naglar som är ON POINT

1. Anpassa nyansen efter din egen hårfärg
Är du blond? Grattis, då har du absolut bäst förutsättningar för att få ett snyggt resultat. Förutom att färgen fastnar bättre och håller längre så är risken för att nyansen blir flammig mycket mindre.

Om du har mörkare hår är det lite svårare. Det bästa är helt enkelt att lägga grunden med en blekning innan du lägger i pastellfärgen. Men det finns en del toner av persika och orange som också funkar i brunt hår.

pastellhår

2. Sätt slingor som smälter in
Om du inte är sugen på att bleka hela håret så är så kan du faktiskt bara ljusa upp några slingor i håret som du sedan lägger pastellen i. Det absolut snyggaste är att välja en nyans som liknar ditt eget hår så det smälter in på ett naturligt (men awesome!) sätt.

3. Olika nyanser i samma hår
På samma sätt som att det är snyggt att ha olika nyanser av slingor i ett brunt eller blont hår så är det riktigt schysst att slinga i olika pastellnyanser också.

Det här gör direkt att håret får mer liv och risken för att det ska se ut som att du har en hjälm av hår blir mindre.

4. Färga – med balsam
En pastellfärg måste du hålla på och fixa med mycket mer än en ”vanlig” färg. Om du inte vill att din färg ska försvinna direkt så finns ett smart knep: blanda ut hårfärgen med balsam!

När du duschar och det är dags att lägga balsam i håret så tar du helt enkelt lite ny hårfärg och blandar med ditt balsam. Det gör att färgen håller mycket längre!

pastellhar

5. Fundera ordentligt – eller inte!
Som alla andra hårfärger så lämnar pastellen pigment kvar i håret som kan vara svårt att få bort utan att färga över det. Visst, det blir snabbare urtvättat än en brun eller blond nyans men ja, spår av det håller sig ändå kvar.

Om du inte vill ta beslutet så finns det alltid mer tillfälliga lösningar som nästan ger dig samma resultat under en kortare tid!

Lycka till!

Läs även:
DIY: Så gör du en grym hårinpackning med saker du har hemma
Piercade flätor är hetaste trenden på Instagram
Senaste skönhetstrenden: regnbågsskimmer på kindbenen

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar