Annons

Annons

Dissa kroppskomplexenLägger du mycket tid på att störa dig på ditt utseende? Nu är det dags att strunta i alla de där tankarna som trycker ner dig.

”Jag är så tjock!”
Tänk så här: Du är verkligen inte ensam om att känna dig osäker på din vikt och det är svårt att inte jämföra sig med omgivningen och kändisar. Men vi föds alla med olika kroppsformer och så länge du har en bra balans med träning och mat (det vill säga varken för mycket eller för lite) så är vikt ingenting du kan jämföra med någon annan. Din kropp är precis lika snygg som alla andras!

Annons

”Alla är snyggare än mig”
Tänk så här: Nu för tiden dränks vi i perfekta bilder Instagrambilder och det är inte konstigt att tycka att alla ser bättre ut än just du. Men glöm inte att påminna dig själv om att det du ser på bild inte alls behöver stämma överens med verkligheten och att det finns proffskameror och filter bakom den där snygga bilden. Fokusera på de saker som du gillar hos dig själv.

”Jag har så mycket finnar”
Tänk så här: Alla har finnar. Alla. Vissa mer och vissa mindre, men alla har det. Och de som inte drabbas av röda prickar i tonåren har förmodligen någonting annat som de har komplex över. Ofta tror man att alla tittar, men sanningen är att ingen egentligen bryr sig. Alla är så fokuserade på sina egna kroppsnojor.

”Mina bröst är för små/stora”
Tänk så här: Bröst finns i alla storlekar och former. Vi blir hela tiden matade med information om hur den kvinnliga kroppen ”ska” se ut utifrån olika ideal. Kom ihåg att det finns ingenting som säger att du skulle vara lyckligare bara dina bröst hade en annan storlek. Bröst är trots allt bara ännu en kroppsdel, som är fantastiska oavsett utseende.

Läs också:
Så tvingades Demi Lovato ändra sitt utseende
Ashley Benson slår tillbaka mot kroppsidealen: ”jag får höra att jag är för fet”
17 tatueringar inspirerade av One Direction

Av: Josefin Forssell
Foto: Thinkstock

Annons
Annons


AnnonsLaddar