Annons

Annons

Det finns fem sorters rumpor (nej, vi skojar inte!)Det har aldrig varit så trendigt att snacka stjärtar. Nu har det till och med forskats i rumptyper och här är resultatet.

Vi har alltid fått höra att rumpor kommer i alla olika former och storlekar men så är det tydligen inte, i alla fall inte enligt plastikkirurgen Matthew Schulman.

WHAT: Kylie Jenner har tatuerat sig – på rumpan!

Annons

Matthew har undersökt över 50 000 rumpor (what?!) från 35 olika länder och kommit fram till varför din rumpa ser ut som den gör. Det finns några faktorer som gör att baken är formad som den är; placeringen av ditt bäckenben och höftben, mängden fett och hur det är fördelat, storleken på dina sätesmuskler och hur de är fästa till lårbenet. Eh, WOW!

Underklädesexperten Tomima Edmark menar att det är bra att veta vilken typ av rumpa du har så att du väljer underkläder som passar dig bäst och som är skönast.

#1: Runda rumpan

runda rumpan
Den runda rumpan kan behöva extra tyg för att ge mer stöd. Om du har en trosa med heltäckande bakdel så slipper du wedgie framtill (aoch?!). Därför kan det vara en bra idé att strunta i string och tangatrosor.

#2: A-formade rumpan

aformen
Den a-formade rumpan, även kallad päronform, så ska de mest bekväma underkläderna vara en modell med större hål för benen. Gå all in på tanga, briefs eller boxertrosor i stretch eller sådana utan tydliga sömmar.

#3: Rumpan som ser ut som ett upp- och nervänt hjärta

hjartform
På en rumpa som är formad som ett upp- och nervänt hjärta kan skinkorna sitta lite lägre. Därför passar, enligt Tomima, briefs, boxer och hipsters perfekt. Om du tycker att din rumpa ”hänger” så satsa på stöd med en trosa som täcker större delen av baken.

#4: V-formade rumpan

vformen
På den v-formade rumpan passar de flesta underkläder. En viktig grej att tänka på, enligt Tomima, är att ge stöd åt skinkorna eftersom de har en tendens att se ut som att de hänger vilket kan kännas obekvämt.

#5: Fyrkantiga rumpan

fyrkanten
Även på den fyrkantiga rumpan så passar de flesta underkläder; boxertrosor, string och hipster och briefs. Enligt Tomima finns det bara en modell du ska hålla dig borta från: trosor med elastiska hål för benen som tenderar att rulla upp sig och sitta dåligt.

Men den viktigaste saken att komma ihåg är att alla rumpor är fina!

Kolla även in:
Zara Larsson hyllar sina celluliter på bloggen
Justin Bieber visar rumpan på nytt tidningsomslag
16 (lite äckliga!) saker du tror att du är ensam om att göra

Foto: Cosmopolitan

Annons
Annons


AnnonsLaddar