Annons

Annons

De vanligaste hårmissarna du gör om du är blondinÄr du blondin? Då kanske du vet att det krävs en del för att hålla håret snyggt - och ganska mycket missar som är vanliga att göra.

Många väljer att färga håret ljusare till sommaren, för hur snyggt är det inte med solblekta slingor? Men för att det ska hålla sig så snyggt som möjligt så är det viktigt att undvika fallgroparna som är vanligast när det kommer till blont hår.

Annons

Missa absolut inte:
Tutorials: 7 snygga (och enkla!) frisyrer till midsommar
Så sjukt äcklig är din hårborste egentligen
Fem enkla knep för att få ett snyggt pastellhår i sommar

#1: Du utsätter håret för värme
Föna, platta och locka hör till många personers dagliga skönhetsrutin. Det är ingen nyhet att det här sliter på håret, men visste du att det faktiskt är ännu mer skadligt på just blont hår?

Så, för dig med ljust hår är det extra viktigt att använda värmeskydd och även rengöra dina platt- och locktänger från produktrester mellan gångerna, annars kan det leda till missfärgningar.

harmissar blondin

Kom ihåg att tvätta dina redskap efter varje gång du har använt dem!

#2: Du tvättar håret fel
Hur kan man tvätta sitt hår fel? Enligt proffsen är det ganska enkelt.

”Ett annat stort misstag som blondiner gör är att massera in schampo i längderna vilket kan torka ut håret. Schampo ska jobbas in i skalpen, inte topparna” säger kändisfrisören Jessica Gonzalez till sajten Daily Makeover.

#3: Du använder inte rätt produkter
Du kanske tror att hårprodukter bara doftar gott och ingenting annat – det är fel. Produkterna kan faktiskt göra underverk, speciellt om du väljer rätt för din hårtyp.

Silverschampo är ett måste för många med det finns faktiskt annan hårvård som är specialiserad på blont hår!

#4: Du gör egna hårbehandlingar
Det är magiskt när du hittar recept på hårinpackningar du kan göra med ingredienser från köket – men var försiktig. För blondiner finns faktiskt en hel del produkter från köket som kan göra med skada än nytta; olivolja kan till exempel göra håret mörkare och lämna en gul nyans efter sig.

harmissar blond

Om du vill ha en riktigt snygg blond nyans – var försiktig med att färga det mörkare. Risken är att det blir svårt att få tillbaka samma fina blonda färg igen.

#5: Du färgar fel
Det är så kul att experimentera med sin hårfärg, vi vet. Om du färgar från ett ljust hår till en mörkare nyans är chansen att resultatet blir bättre än om du gör tvärtom.

”Om du älskar blont hår men ändå har ett sug efter att bli mörkhårig – låt bli! Om du inte är villig att ha en ton av honungs- eller jordgubbsblond. Det är nämligen väldigt svårt att få bort de mörka pigmenten. Det kan ta flera månader att få det perfekt igen” säger Jessica.

Så, det kanske är värt att tänka igenom ditt beslut några varv innan du bestämmer dig?

Ännu fler knep:
Fem vanliga missar som skadar ditt hår under sommaren
Piercade flätor är hetaste trenden på Instagram
Sex missar du ska undvika om du vill ha perfekta ögonbryn

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar